Primăria Brașov, interesată de „parcarea turiștilor” de pe strada George Barițiu. Municipalitatea a început negocierile cu proprietarul

Primăria Brașov are în plan să preia parcarea privată de pe strada George Barițiu, de lângă Facultatea de Silvicultură. Discuțiile cu proprietarul terenului au fost începute de municipalitate, care speră să obțină un tarif cât mai bun pentru preluarea în gestiune a parcării.

Anunțul a fost făcut de primarul Brașovului, Allen Coliban, duminică seara, după parada bicicliștilor.

„Este o parcare foarte interesantă pentru turiști. Acolo ar trebui să prioritizăm locurile de parcare pentru riverani, astfel încât, dacă putem, să scoatem mașinile din cetate (zona cuprinsă între Poarta Șchei și Modarom, n.r.). Este o discuție economică, pentru că se pune problema tarifului pentru care noi am putea să preluăm în gestiune respectiva parcare”, a spus reprezentantul Primăriei Brașov.

Parcarea de pe strada George Barițiu este una folosită intens de turiștii care vin în Brașov. De altfel, de multe ori, din cauza mașinilor care așteaptă să intre în această parcare, traficul de pe strada George Barițiu este sufocat.

1 Comentariu

  1. Parcarea aceea atrage traficul in orașul vechi, în loc să existe o parcare care să țină traficul în afara ei. Mașini după mașini ale turiștilor urcă pe Mureșenilor și Barițiu doar să constate că nu mai sunt locuri, fie întorcându-se spre Rectorat (generând trafic dublu dus-întors), fie urcă mai sus în Schei în speranța unei bucăți de trotuar pe care să își lase mașina. Uneori, chiar când nu mai sunt locuri libere, mașinile opresc la intrarea în parcare, parțial pe trotuar, în așteptarea eliberării unui loc din parcare. Și în tot acest timp, traficul înspre și dinspre Schei este blocat începând de vineri seara si aproape toată ziua de sâmbătă, cu cele două sensuri giratorii (Maternitate și Poarta Schei) blocate de nr mașinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.