Un tren vechi de aproape 90 de ani a luat foc în Gara Oradea. CFR Călători încearcă să afle cauza

20 de pasageri au unui tren de călători au fost evacuați vineri dimineața dintr-un tren al CFR Călători, după ambele automotoare care formau garnitura au luat foc la intrarea în stația Oradea Vest

Conform unui comunicat al CFR Călători, niciuna dintre cele 20 de persoane nu a fost rănită, trenul fiind complet evacuat.

„Cauzele care au generat incendiul vor fi stabilite de comisia de cercetare”, a anunțat operatorul feroviar.

Conform publicației Club Feroviar, automotoarele care au luat foc sunt două automotoare Malaxa 1000 a căror fabricație a început la 1937, în urmă cu 86 de ani. La momentul respectiv, aceste automotoare au fost extrem de apreciate.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din Oradea. Aceștia au primit un apel prin care se sesiza producerea evenimentului la ora 06.25. La fața locului au fost mobilizate imediat cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.
În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranță, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren.
Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în jurul orei 07.20.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.