A început ridicarea mașinilor parcate aiurea în Brașov. Cât îi costă pe șoferi recuperarea lor?

Șoferii care parchează neregulamentar în orașul Brașov riscă să nu și își mai găsească mașina unde au lasat-o, ci la platforma de pe strada Hărmanului nr. 47K, vis-a-vis de sediul RATBV. Campania de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar a început în 16 octombrie, serviciul fiind asigurat de de firma Tetkron SRL, aflată în subordinea Primăriei Brașov.

Cum se derulează procedura de ridicare a mașinilor staționate neregulamentar:

Autoturismele staționate neregulamentar vor fi ridicate în urma dispoziției unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Brașov sau a dispoziției polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat doar contravențional, cu amendă și/sau puncte de penalizare.

În cazul în care șoferul ajunge după ridicarea mașinii, va fi obligat să plătească, pe lângă amenda pentru contravenție, și tariful pentru ridicarea vehiculului.

Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării. În acest caz se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare a vehiculului, la locul săvârșirii contravenției.

În cazul în care vehiculul a fost transportat la locul de depozitare, deținătorul îl poate recupera oricând, după ridicarea taxelor de ridicare, transport și depozitare, programul pentru restituirea vehiculelor fiind non-stop.

Dacă vehiculul va fi recuperat în termen de până la 12 ore din momentul ridicării acestuia, se va plăti jumătate din taxa de depozitare vehicul.

Recuperarea mașinii se va face după plata unei taxe de minim 985 de lei, dacă vehiculul este recuperat în primele 12 ore de la momentul ridicării. Serviciul de ridicare și de eliberare a autoturismelor funcționează 24 de ore din 24.

Cât trebuie să plătească șoferii pentru a recupera mașina:

  • 625 de lei pentru ridicarea autovehiculului;
  • 260 de lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare;
  • 200 de lei/24 h/vehicul taxa de depozitare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.