FOTO. Moment emoționant pentru bobocii de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: „Jur credință patriei mele, România!”

Cei 157 de studenți din anul I ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov au depus jurământului militar în Piața Sfatului. Acest moment consfinţește legământul de credinţă faţă de patrie și popor al tinerilor care au ales cariera militară. Este un moment emoţionant în care, sub faldurile drapelului, studenţii anului I trăiesc emoţia primirii în rândurile ostașilor români.

Așa cum i-au obișnuit pe brașoveni, ceremonia a fost una spectaculoasă, pe lângă momentul propriu-zis al depunerii jurământului, fiind pregătite mai multe surprize pentru numeroșii participanți la eveniment.

Pe timpul desfășurării evenimentului, aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române și Aeroclubului Teritorial „Iosif Șilimon” din Brașov au executat un survol la verticala Pieței Sfatului.

Surpriza a fost trecerea pe deasupra Pieței Sfatului, la verticală, a două aeronave F 16 multirol, care au preluat misiunea apărării cerului României de la bătrânele avioane MiG 21.

De asemenea, câțiva pasionați de reconstituirea istorică au prezentat uniformele militare de la începutul secolului trecut și au făcut o demonstrație de mânuire a armelor.

Au fost și momente amuzante: o pisică a trecut în revistă trupele, trecând tacticoasă și deloc intimidată prin prin Piața Sfatului.

Tinerii care au ales cariera militară, vor trece prin pregătiri riguroase în care vor învăța să folosească cele mai moderne echipamente și aparate de zbor, având în vedere că în această perioadă Armata Română trece printr-un amplu program de modernizare.

Le urăm și noi viitorilor „gardieni ai cerului”: „Cer senin!”.

1 Trackback / Pingback

  1. „Jur credință patriei mele, România!” - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.