FOTO. Platforma de beton de la literele de pe Tâmpa, într-o stare avansată de degradare. Când va fi reparată?

Amenajată în urmă cu multe decenii și folosită anual de zeci de mii de turiști, platforma betonată de pe Tâmpa are nevoie urgentă de reparații., după ce a ajuns într-o stare avansată de degradare.

Betonul din care a fost realizată placa de beton se macină, iar într-un loc s-a format deja o gaură. De asemenea sunt porțiuni care au fost „consolidate” cu ajutorul unor grinzi de lemn. Structura metalică pare în stare acceptabilă, însă și aceasta ar avea nevoie de un tratament anti-rugină.

Problema acestei platforme a fost adusă la cunoștința Primăriei Brașov, însă, până la începerea lucrărilor va mai trece ceva timp. Potrivit reprezentanților municipalității brașovene, pentru a se putea realiza lucrările va fi nevoie, în primă fază, de identificarea documentelor platformei respective, după care va urma o expertiză. Abia după ce sunt încheiate toate procedurile birocratice se vor putea face și lucrări.

Platforma de la litere este în locul unde, în anul 1890 a fost amenajat un restaurant, care a fost extins printr-o terasă în anul 1905.

Reamintim că, recent, din cauza stării avansate de degradare, au fost demontate platformele de lemn de pe Tâmpa. Aceste au fost amenajate de studenți din mai multe state europene, apoi nu au mai fost întreținute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.