Plan anti-miros. Compania Apa Brașov pregătește noi investiții la stația de epurare de la Stupini

Mirosurile nu creează probleme numai în zonele adiacente depozitului de deșeuri de la Săcele, ci și în Stupini, unde este stația de epurare a apelor uzate din municipiul Brașov.

Problema mirosurilor a fost sesizată Companiei Apa Brașov, dar a fost ridicată și în ședința de plen a Consiliului Local.

De cealaltă parte, reprezentanții Companiei Apa Brașov au spus că în urma monitorizărilor periodice nu au fost constate depășiri ale parametrilor analizați.

„Trimestrial se fac determinări privind mirosurile, punctele de monitorizare fiind în afara stației de epurare. de asemenea, semestrial se fac măsurători pentru a determina concentrația de hidrogen sulfurat și amoniac, două substanțe care provoacă disconfort olfactiv. In urma acestor analize nu au fost constatate depășiri ale parametrilor monitorizați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Apa, Alina Bălătescu.

Ea a precizat că este în derulare un proiect de investiții ce vizează acoperirea bazinelor, dar și instalarea unor filtre.

„A fost depus dosarul spre avizare la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. Apoi va fi depus dosarul pentru obținerea autorizației de construire, după care vor fi lansate și licitațiile de lucrări”, a mai spus reprezentanta Companiei Apa.

Stația de epurare din Stupini a fost construită în anii ’50, iar până în anii ’90 era în câmp. Ulterior, în zonă au început să fie construite și locuințe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.