Instalația de tratare a deșeurilor de la Măieruș, tot în etapa studiilor. Aceasta va deservi și municipiul Brașov

Proiectul instalației integrate de tratare a deșeurilor de la Măieruș, unde vor ajunge, în primă fază, deșeurile din municipiul Brașov și din localitățile învecinate, este, încă, în etapa studiilor. Astfel, zilele trecute Consiliul Județean Brașov a semnat un contract în valoare de 22.000 de lei, pentru realizarea unui studiu de coexistență cu rețeaua electrică de 110 kV, document solicitat de Societatea de Distribuție Energie Electrică România pentru a aviza investiția.

Conform contractului încheiat cu prestatorul, studiul va trebui să fie gata în 90 de zile, perioadă în care consultantul va trebui să stabilească dacă este nevoie de relocarea rețelelor sau de alte investiții.

La instalația integrată de tratare a deșeurilor de la Măieruș vor fi duse deșeurile de la populație, pentru ca acestea să fie sortate și tratate. De aici, deșeurile care nu pot fi reciclate, transformate în compost sau arse în instalațiile de valorificare energetică vor fi duse la depozitul ecologic de deșeuri.

Investiția de la Măieruș este inclusă în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Brașov, ce urmează a fi implementat de Consiliul Județean Brașov cu bani europeni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.