Primarul USR Camelia Bertea pune bazele unui parc industrial pentru investitori și sprijină mediul de afaceri

Locuitorii orașului Victoria pot spera, în viitorul apropiat, la relansarea economiei locale. În orașul administrat de primarul USR, Camelia Bertea, prinde contur viitorul parc de mică industrie, ceva ce nu a mai existat până acum. Tocmai a fost finalizat Planul Urbanistic Zonal – primul emis în orașul Victoria – pentru terenul de 5 hectare pe care se va dezvolta parcul industrial.  Ca urmare, firmele interesate pot deja să depună documentele pentru obținerea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire. Mai mult, Camelia Bertea a luat măsuri pentru atragerea investitorilor și pentru dezvoltarea mediului local de afaceri. (Articol al USR Brașov)

Administrația locală a început pregătirea documentației pentru ca anul viitor, în primăvară, să poată demara lucrările pentru tot ce presupune asigurarea utilităților – apă, canalizare, gaz, electricitate, astfel încât potențialii investitori să aibă toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea.

“Atragerea investiţiilor, în special prin crearea unor zone industriale în oraş, a fost una dintre prioritățile administrației locale și a mea, în calitate de primar, de la începutul mandatului. Avem nevoie de investiții, de industrie, de locuri de muncă. Am început Planul Urbanistic Zonal în zona sudică a orașului la ieșirea spre Viștea de Sus, pe partea dreapta. Fără PUZ, nici un investitor nu poate construi pentru a-și deschide un punct de lucru în Orașul Victoria. Prin realizarea PUZ se stabilesc condiții pentru utilizarea funcțională a terenului, modul de ocupare a terenului, condițiile de realizare a construcțiilor, profilarea viitoarelor drumuri în corelare cu cele existente, stabilirea lucrarilor tehnico-edilitare necesare creãri unei infrastructuri adecvate noilor funcțiuni”, a declarat Camelia Bertea, primarul Orașului Victoria.

Finalizarea PUZ-ului, îngreunată de două studii

Camelia Bertea a menționat că definitivarea PUZ-ului a fost un proces de durată, întrucât trebuiau respectate toate procedurile legale și acestea, în mare măsură au depins de două studii.

“Prima problemă a fost aceea că terenul identificat de noi era inclus în aria de protecție specială avifaunistică ROSPA0098 Piemontul Făgăraș. Din acest motiv, PUZ-ul nu a putut fi elaborat înainte de a se realiza un memoriu în care să fie detaliate efectele potențiale ale proiectului asupra speciilor și habitatelor protejate. Cea de-a doua problemă a fost o rețea veche de electricitate aflată pe suprafața terenului în cauză. Și în acest caz, a fost necesar un studiu de coexistență, din care trebuia să rezulte dacă rețeaua poate rămâne acolo sau va trebui mutată. Niciunul dintre aceste două studii nu a depins de administrația locală, iar până la finalizarea acestora, nu am putut finaliza PUZ-ul. Mă bucur că am reușit, chiar dacă într-un timp mai lung decât estimasem inițial, să finalizăm această etapă obligatorie pentru dezvoltarea viitorului parc industrial din Victoria. Acesta va avea un rol esențial în dezvoltarea viitoare a orașului nostru, prin relansarea economiei locale, crearea de noi locuri de muncă, creșterea salariilor și creșterea nivelului general de trai”, a mai precizat primarul Camelia Bertea.

Mai mult, primarul USR al orașului Victoria a hotărât să reducă chiria cu 50% pentru spațiile aflate în proprietatea orașului Victoria pentru IMM-uri și PFA-uri care creează în primii doi ani minim 10 locuri de muncă. 

*Articol al USR Brașov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.