Braşovul se pregăteşte de aprinderea iluminatului festiv. Primăria anunţă modificări în transportul în comun dar şi restricţii în circulaţia pe str. Mureșenilor, str. George Bariţiu şi Piața Sfatului

Brașovul intră oficial în sezonul sărbătorilor de iarnă, joi, când, la ora 17.30, se aprind luminițele bradului și iluminatul festiv în centrul istoric, se deschide Târgul de Crăciun și începe seria de evenimente organizate de Primăria Brașov și partenerii săi, primul fiind concertul lui Horia Brenciu.

Despre Programul sărbătorilor de iarnă la Braşov, AICI.

Având în vedere numărul mare de persoane care participă la acest moment festiv, municipalitatea, în parteneriat cu Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov și operatorul de transport RATBV, au pregătit un program special pentru transportul în comun, astfel încât publicul să poată ajunge în condiții optime la eveniment. Programul cu frecvența crescută pe 14 linii se va aplica și la finalul spectacolului.

Începând cu  ora 14:00, RATBV va introduce autobuze/troleibuze suplimentare pe 14 linii*, pentru a se putea asigura transportul spre centrul orașului pentru cei care doresc participarea la eveniment.

Totodată, zona parcărilor dintre Casa Armatei și cinema Astra, precum și o bandă de pe str. Lungă, vor fi amenajate ca spații de așteptare pentru mijloacele de transport în comun pentru momentul în care participanții vor să se întoarcă acasă, astfel încât timpii de așteptare să fie foarte mici.

Pentru a crește siguranța celor care vor să participe la acest eveniment, având în vedere fluxul foarte mare de pietoni care se anunță, Comisia de Circulație a avizat restricționarea circulației rutiere pe str. Mureșenilor, Piața Sfatului și George Barițiu, în data 30.11, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 și 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenție (salvare, pompieri, poliție etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja și două treceri de pietoni temporare.

Având în vedere numărul limitat de locuri de parcare și restricțiile de circulație de pe străzile Mureșenilor, Piața Sfatului și George Barițiu, unde vor circula doar mijloacele de transport RATBV și mașinile de intervenție, braşovenii şi turiştii sunt invitaţi să evite utilizarea autoturismelor proprii și să folosească transportul în comun sau metode alternative de transport – taxi sau ride sharing.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.