Concertul In Memoriam Radu Lupu al Filarmonicii Brașov va avea loc cu casa închisă. Evenimentele din decembrie sunt „magnet” pentru public

După concertul de săptămâna trecută care a umplut Sala Patria, în cadrul căruia a fost omagiat dirijorul Ilarion Ionescu-Galați, joia aceasta, la Filarmonica Brașov va avea loc un nou concert care se va desfășura cu casa închisă. 

Pe 30 noiembrie, la pupitrul dirijoral va urca maestrul Cristian Mandeal, unul dintre cei mai cunoscuți și importanți dirijori din țara noastră, iar solistul concertului va fi pianistul georgian Vato Jordania.

Concertul din 30 noiembrie îi va fi dedicat marelui pianist Radu Lupu, care s-a născut la 30 noiembrie 1945 și care a trecut la cele veșnice în luna aprilie a anului trecut.

Pentru a-l omagia pe unul dintre cei mai de seamă artiști români ai tuturor timpurilor, Filarmonica brașoveană a pregătit un program deosebit compus din Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 23 de P.I Ceaikovski, Simfonia nr. 8 de F. Schubert și Preludiile de F. Liszt.

Biletele pentru joi seară sunt complet epuizate, dar cei care doresc să ia parte la concert, pot veni la repetiția cu public de la ora 10. Biletele pentru repetiție se găsesc doar la casieria Filarmonicii Brașov înainte de începerea acesteia.

Urmează „Duelul Viorilor” şi Gaudeamus Quarter Filarmonica Braşov

După acest concert, Filarmonica Brașov propune brașovenilor și turiștilor din oraș o lună decembrie plină de evenimente muzicale festive. Pe 3 decembrie, turneul național „Duelul Viorilor” cu Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru și Horia Mihail va ajunge la Sala Patria, iar în seara de 5 decembrie, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov®, compus din Lucia Neagoe (vioara I), Raluca Irimia (vioara a II-a), Leona Varvarichi (violă) și Ștefan Neagoe (violoncel) așteaptă publicul meloman la un recital de Sf. Nicolae cu piese de Haydn și Mozart.

Apoi, pe 7 decembrie, Filarmonica propune un concert de colinde internaționale, în cadrul căruia orchestra simfonică va fi dirijată de maestrul József Horváth. Pe scenă va urca și corul Concentus condus de Marius Modiga, iar soliștii serii vor fi Mediana Vlad și Adorján Pataki. 

Pe 14 noiembrie, orchestra simfonică va interpreta Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski sub bagheta dirijorului Radu Popa, iar pe 21 și 22 decembrie vor avea loc concertele de Crăciun, care îi vor avea ca protagoniști pe dirijorul japonez Koichiro Kanno, pe violonistul Florin Ionescu- Galați și pianistul Horia Mihail, iar invitat special va fi Florin Călinescu. 

Concert de Crăciun cu muzică de film

În programul concertului de Crăciun sunt piese de muzică din filme precum Star Wars și Misiune Imposibilă și alte lucrări celebre precum „A Christmas Festival” de L. Anderson, „The Girl From Ipanema” de A.C. Jobim, „Csárdás” de V. Monti, „Carol of the Bells” și multe altele.

Majoritatea biletelor pentru concertele lunii decembrie s-au epuizat, iar cele care mai sunt disponibile se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii Brașov sau online de pe siteul bilet.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.