Doliu în sportul braşovean. Profesorul Nicolae Gîrniţă a trecut în nefiinţă

Fostul mare sportiv si apoi antrenor, profesorul Nicolae Gîrniță, a murit la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Schi-Biatlon.

„Drum lin, Nicolae Gîrniță!
Am primit cu profundă tristețe vestea despărțirii de cel care a fost unul dintre schiorii biatloniști și apoi biatlonist român care a pus bazele acestei discipline sportive la noi în țară, în anii 70, ca sportiv, iar apoi ca antrenor. Nicolae Gîrniță a condus o vreme Clubul Sportiv Școlar Râșnov și i-a avut ca elevi, printre mulți alții, pe Ana Roman, Florin Dolhăscu sau Remus Faur, mulți campioni naționali și componenți ai loturilor olimpice, fiecare în generația sa. Suntem alături de familie și adresăm un prim omagiu profesorului Nicolae Gîrniță și un gând de îmbărbătare fratelui său, fostul vicecampion mondial la biatlon Gheorghe Gîrniță, pentru a depăși această grea pierdere”, este anunțul Federației Române de Schi-Biatlon.


Înmormântarea lui Nicolae Gîrniță va avea loc miercuri, 29 noiembrie 2023, la cimitirul Adormirea Maicii Domnului din Zărnești.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.