Lovitură sub centură, încasată de alianța USR – PSD din Consiliul Județean Brașov. Un consilier județean a fost „eliminat din joc”

Prima ședință de plen a Consiliului Județean Brașov, convocată de o treime din aleși, pe 14 noiembrie, s-a încheiat înainte de a începe, din cauza lipsei de cvorum. Acest lucru s-a întâmplat după o lovitură sub centură aplicată de PNL.

Nefiind transmisă live, ca alte şedinţe, Braşov Metropolitan a participat la faţa locului la şedinţa convocată de o treime din consilieri.

Ședința, care avea două puncte cel puțin interesante pe ordinea de zi, a început cu 34 de consilieri în funcție. Pentru a se putea lua hotărâri valabile era nevoie de prezența a 17 dintre ei (în sală sau pe platforma Zoom). La primele numărări erau 15 consilieri. Apoi s-au făcut 16, după care s-a ajuns la 17, ai PSD, au USR și unul, Dragoș Dumitru, al Pro România. În acel moment, Claudia Crăciun, care ține locul secretarului județului, a scos un ordin de prefect emis în 13 noiembrie, prin care a fost constatată încetarea de drept a mandatului de consilier județean a lui Dragoș Dumitru, începând cu data de 10 noiembrie, ca urmare a retragerii sprijinului politic din partea partidului.

Au urmat momente de confuzie. Dragoș Dumitru a spus că nu i s-a comunicat ordinul de prefect, iar consilierii au întors pe toate fețele Codul administrativ. În plus, unul dintre consilierii județeni, Aurel Agache, a reclamat „comportamentul duplicitar” al prefectului Brașovului (Cătălin Văsii, PNL): „Un consilier județean a stat în funcție mai bine de un an, deși era condamnat penal. Nu a fost emis niciun ordin de prefect, ci mandatul lui a încetat în urma demisiei”.

De cealaltă parte, Claudia Crăciun a spus că există un ordin de prefect de care trebuie ținut cont, iar în aceste condiții, cu 16 consilieri prezenți din 33 în funcție nu se pot lua hotărâri valabile. Același punct de vedere l-a avut și președintele de ședință, Szenner Zoltan (vicepreședintele USR al Consiliului județean), desemnat pentru a conduce ședința, având în vedere că președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, dar și celălalt vicepreședinte, Ciprian Sterpu, erau absenți. Practic, după aproape o jumătate de oră, președintele a declarat ședința închisă.

După ședință, Dragoș Dumitru a anunțat că va ataca în contencios administrativ ordinul prefectului și că va depune plângere penală împotriva președintelui Organizației județene Brașov a Pro România, Mihai Mohaci, pe care îl acuză de abuz.

„Chiar instanța a constatat că pentru ca eu să fiu exclus din partid era nevoie de o decizie a conducerii centrale a Pro România. O astfel de decizie nu există, motiv pentru care eu sunt, în continuare, membru al Pro România, astfel că nu îmi pot pierde mandatul de consilier județean”, a spus alesul Pro România.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Județean Brașov era un punct privind completarea Comisiilor de specialitate, prin includerea în aceste structuri a noului consilier județean USR Laura Lefter. De asemenea, mai era un punct prin care se stabileau noi reguli privind depunerea amendamentelor la proiectele de hotărâre.

Tot în ședința de plen, planul consilierilor USR era să se discute și „criza Aeroportului”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.