Primăria Brașov ar putea renunța la „școala modulară”. Care este explicația municipalității

Anunțată în anul 2020, contractată în anul 2022, școala modulară ce ar trebui să fie amenajată în Brașov este pe punctul de a fi abandonată. Planul inițial a fost ca aceasta să fie amenajată la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviţă”, dar s-a renunțat la idee, doleanța conducerii școlii fiind să se construiască o sală de sport cu aproximativ 8 săli de clasă la etaj.

Apoi, Primăria Brașov a început să întrebe celelalte școli dacă sunt interesate să preia containerele în care să funcționeze săli de clasă. Nici o unitate de învățământ din oraș nu și-a manifestat intenția de a le prelua, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„Contractul pentru furnizarea și montarea structurilor modulare a fost semnat, însă aceste containere nu au fost, încă, livrate”, a precizat Toarcea.

Deocamdată, contractul nu a fost reziliat, însă, având în vedere că nu sunt unități de învățământ interesate de școala modulară, este posibil să se ajungă la acest lucru. O altă variantă pe care o are municipalitatea este să aștepte să expire contractul fără a emite comanda de livrare a containerelor.

Ideea amenajării unor săli de clasă în structuri modulare a apărut în anul 2020, în perioada pandemiei. La momentul respectiv, această achiziție a fost justificată prin faptul că este nevoie de mai multe săli de clasă, pentru a se putea respecta condiția „distanțării sociale”. Pentru a cumpăra aceste containere, Primăria a organizat mai multe licitații, iar contractul, în valoare de aproximativ 1,9 milioane de lei, a fost semnat abia în toamna anului trecut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.