Top aplicații care te ajută la calcularea impozitelor 2023

Citește și află care sunt cele mai bune aplicații pentru calcularea taxelor și impozitelor în 2023. Găsești top aplicații Android și iOS în articol

Aplicațiile mobile reușesc să ne ajute să ne calculăm mai ușor taxele și impozitele în 2023?

Calcularea taxelor și impozitelor poate reprezenta una dintre cele mai complicate lucruri pe care trebuie să le facem, așa că, o astfel de activitate este realizată de către contabili și persoane specializate în finanțe. Numai că, atunci când ai obținut venituri suplimentare (ai câștigat, de exemplu, o sumă de bani jucând pe platformele de iGaming, precum Verde Casino) și trebuie să îți calculezi taxele pe care le ai de plătit, o aplicație financiară, pe care o poți instala pe Android sau iOS, îți va fi de mare folos.

Plus că, în majoritatea cazurilor, o astfel de aplicație este gratuită și nu necesită plata sumelor pe care le-ai datora unui contabil. Prin urmare, dacă vrei să afli care sunt cele mai performante aplicații financiare pentru calculul taxelor și impozitelor pe iPhone, Android, iPad și pentru alte sisteme mobile, citește în continuare!

Aplicațiile financiare mobile înlocuiesc serviciile specializate de contabilitate?

Cu siguranță că o aplicație pentru telefonul mobil nu este utilă persoanelor juridice și persoanelor fizice autorizate care derulează multiple activități ce necesită asistență din partea unui contabil. Însă, atunci când este vorba despre un volum redus de operațiuni financiare, o aplicație te poate ajuta să îți gestionezi mult mai bine veniturile și să afli mult mai rapid și sigur care sunt taxele și impozitele pe care le ai de plătit.

Astfel de aplicații financiare ajută utilizatorul să:

  • Completeze în mod profesionist formularul sau declarația fiscală care trebuie depusă la organele fiscale competențe;
  • Folosească funcții complexe de calculare a taxelor cu o precizie maximă, astfel încât să nu existe greșeli în completarea declarațiilor fiscale;
  • Afle cu rapiditate care sunt taxele și impozitele pe care trebuie să le plătească către bugetul statului, pentru CAS și CASS;
  • Genereze facturi și să urmărească plățile efectuate de o persoană;
  • Monitorizeze conturile utilizatorului, oferind recomandări de economisire.

Grație acestor aplicații, utilizatorul va afla care sunt sumele pe care trebuie să le achite și le poate compara cu impozitele și taxele calculate de către autorități. Aplicațiile financiare pentru mobil sunt utile mai ales dacă este vorba despre o persoană care nu înregistrează venituri cumulate, nu deține o afacere și care dispun de o sursă de venit cu valoare fixă.

Desigur, există și aplicații mult mai complexe, dar care pot fi descărcate contra cost și care suplinesc cu ușurință munca unui contabil. Însă, astfel de software-uri necesită cunoașterea terminologiei specifice și pot avea interfețe mult mai complicate decât în cazul aplicațiilor gratuite.

Top aplicații financiare pentru calcularea taxelor și impozitelor pentru iPhone și Android

Pe lângă calculul taxelor și al impozitelor, multe dintre aplicații sunt utile pentru generarea de facturi, urmărirea în mod automat a efectuării plății de către un client sau să monitorizeze tranzacțiile efectuate de către utilizator, astfel încât să poată fi realizate calcule precise a sumelor de bani datorate de acesta către bugetul de stat, asigurări sociale și pentru asistență medicală.

Pe lista celor mai bune aplicații disponibile la nivel local și internațional în materie de calcularea a taxelor și impozitelor se regăsesc:

  • Fairo – este o aplicație care permite atât gestionarea facturilor, cât și calculul taxelor utilizatorului, oferindu-i acestuia multe avantaje, mai ales în versiunea premium;
  • Pago – aceasta este o aplicație cu multiple utilizări, permițând atât plata taxelor și impozitelor locale, cât și gestionarea facturilor, asigurărilor de călătorie și RCA, precum și alte operațiuni care implică banii utilizatorului – plata facturilor, reîncărcarea unui număr de mobil, etc;
  • Tax Act Express – utilă pentru completarea formularelor fiscale și calcularea unui număr extins de taxe și impozite;
  • Calculator Impozite N1 APPS – aplicația este folositoare atât pentru calculul taxelor și impozitelor datorate statului, cât și pentru alte tipuri de impozite, așa cum sunt cele pe clădiri, tranzacții imobiliare, mașină și multe altele;
  • Tax Control Pro – una dintre aplicațiile dezvoltate de către un român le oferă utilizatorilor posibilitatea de a afla care este valoarea taxelor și impozitelor pentru imobile, terenuri, mașini și multe altele.

La nivel internațional, cei care doresc să își calculeze precis și rapid valoarea taxelor și impozitelor au la dispoziție aplicații precum:

  • Intuit TurboTax Deluxe
  • Liberty Tax Deluxe
  • Cash App Taxes
  • TaxSlayer
  • YNAB

Alegerea unei aplicații pentru calcularea taxelor și impozitelor trebuie să se bazeze pe mai multe criterii, începând cu prețul acesteia (în general, aplicațiile gratuite sunt limitate la nivel de funcții, în timp ce aplicațiile plătite dispun de extra caracteristici foarte utile) și nivelul de ușurință în utilizare.  

Utilizatorul trebuie să țină cont de opțiunile și funcțiile care sunt integrate într-o astfel de aplicație, de precizia modului de calcul, de frecvența actualizărilor pe care le oferă producătorul aplicației și de prestigiul de care se bucură aplicația în rândul persoanelor care o folosesc.

Nu în ultimul rând, trebuie ținut cont și de utilitatea aplicației la nivelul unei anumite jurisdicții, pentru că, mare parte dintre aceste programe software sunt concepute pentru anumite regiuni ale lumii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.