USR Brașov anunță candidații la primărie pentru comunele Hărman, Hălchiu și Șoarș

Membrii USR Hărman, USR Hălchiu și USR Șoarș i-au votat drept candidați la funcția de primar pe Filofteia Matei, pe Cristian Cojocaru și respectiv pe Cristinel Marhao. (*Articol al USR Braşov)

Toți cei trei candidați sunt cunoscuți în comunitățile lor și se bucură de susținerea și aprecierea cetățenilor. Ei sunt deopotrivă foarte activi pe plan politic și cetățeni implicați de mulți ani în lupta pentru o administrație locală democratică, responsabilă, eficientă, orientată spre binele întregii comunități.

Filofteia Matei este, din 2020, consilier local și liderul grupului USR în Consiliul Local Hărman. Este, de asemenea, actualul președinte al filialei USR Hărman. Profesează de 40 de ani ca asistentă medicală și este voluntar în domeniul educației copiilor instituționalizați. În calitate de consilier local, s-a luptat pentru creșterea nivelului de transparență și de implicare a cetățenilor în deciziile administrației locale actuale, pentru eliminarea mafiei deșeurilor, curățenie și protecția mediului, pentru politici publice de protecție socială și pentru îmbunătățirea serviciilor de transport în comun.

“Știu că ceea ce am făcut până acum în calitate de consilier local este văzut și apreciat și știu că am susținerea oamenilor din Hărman. Din păcate, administrația locală nu s-a schimbat prea mult din 2020 până azi. Este la fel de rigidă, opacă, lipsită de interes, viziune și deschidere către cooperare și dialog. În schimb, s-au schimbat așteptările oamenilor, pentru ca noi le-am arătat cum ar trebui să funcționeze o administrație care este cu adevărat în slujba cetățenilor, care este deschisă către aceștia și este interesată de binele întregii comunități. Cetățenii încep să își spună cuvântul, vor să fie ascultați, consultați, vor să facă propuneri și să aducă în atenția noastră probleme pe care să îi ajutăm să le rezolve și, cel mai important, au încredere în noi. Acesta este modelul de administrație pe care îl propun pentru comuna Hărman.” – Filofteia Matei, candidatul USR la Primăria Hărman.

Cristian Mihail Cojocaru este președintele filialei USR Hălchiu și de profesie contabil statistician. Deși nu este consilier local, este o prezență constantă în ședințele Consiliului Local Halchiu. Urmărește activitatea administrației, semnalând derapajele și neregulile acesteia. Propune proiecte benefice pentru comunitate și soluții concrete pentru problemele de la nivel local. Organizează consultări cu cetățenii pe diverse teme importante, precum transportul public, în contextul lipsei totale de deschidere a administrației actuale către cetățeni.

“De 20 de ani construiesc și o fac cu mare drag. Am intrat în politică și candidez la primărie tot pentru a construi: străzi, școli, locuri de joacă, toate lucrurile care ne lipsesc în Hălchiu și de care avem nevoie pentru o viață mai bună. Îmi asum această provocare în mod responsabil și încrezător că se poate.

Printre lucrurile pe care îmi doresc să le fac pentru Hălchiu se numără: o educație de calitate pentru copiii din comuna noastră, un serviciu de transport în comun civilizat și eficient, condiții normale de civilizație în cartierele noi ale comunei, implementarea unui plan detaliat de sistematizare și siguranță rutieră, clarificarea situației cadastrale, un sistem eficient de gestionare a deșeurilor și de asigurare a curățeniei, gestionarea responsabilă a animalelor, transparență în administrația locală și, desigur, atragerea de investitori în comună, pentru impulsionarea economiei locale, locuri de muncă și mai mulți bani la bugetul local.” – Cristian Mihail Cojocaru, candidatul USR la Primăria Hălchiu.

Cristinel Marhao este consilier în Consiliul Local Șoarș și președinte al filialei USR Șoarș. Experiența sa profesională însumează 27 de ani în structuri ale Ministerului de Interne: Biroul Prevenirea și Combaterea Criminalității, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov; Serviciul de Ordine Publică și Biroul de Investigații Criminale în cadrul Poliției Municipiului Făgăraș. În calitate de consilier local, a susținut întotdeauna proiectele benefice pentru comunitate și a depus propuneri de hotărâre care vin în sprijinul cetățenilor – legate de bursele școlare, problema lemnelor de foc sau implementarea programului Rabla Local. Este în permanent contact cu locuitorii din toate satele comunei, oferindu-le sprijinul său pentru problemele cu care se confruntă.

“Comuna Șoarș, la fel ca multe comune din județ, are un potențial extraordinar, cu o diversitate naturală deosebită și peisaje medievale unice. Din păcate, acest potențial este irosit de administrații locale succesive indiferente, fără viziune, fără dorința sau motivația de a valorifica și dezvolta resursele cu care satele noastre au fost înzestrate. Îmi doresc să schimb acest lucru.

Avem nevoie, în primul rând, de modernizarea infrastructurii rutiere și a rețelelor de apă și canalizare – principalele piedici în dezvoltarea comunei. Mai departe, îmi doresc oprirea poluării și refacerea albiilor pârâurilor, promovarea potențialului turistic al zonei, în special Băile Rodbav, susținerea agricultorilor pentru a-și aduce fermele la standarde europene, dezvoltarea transportului către Făgăraș pentru oportunități mai bune de muncă pentru locuitori, sprijinirea tinerelor familii și îmbunătățirea condițiilor din școli. Doar astfel putem aduce o schimbare reală și durabilă în comuna Șoarș.” – Cristinel Marhao,candidatul USR la Primăria Șoarș.

Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov:

“Mă bucur să văd asumarea colegilor mei și sunt mândru de fiecare dintre ei. Au susținere totală din partea mea și a filialei județene. USR propune pentru 2024 oameni buni și competenți, motivați să lucreze în slujba comunității și să ducă primăriile respective la nivelul ridicat pe care îl merită cetățenii. Candidații noștri vor fi alternativa reală la sistemul găunos PSD+PNL, care ne conduce defectuos țara și administrațiile locale de aproape 35 de ani! Ne dorim localități și un județ conduse altfel, fiindcă oamenii chiar merită mai mult decât au primit până acum de la politicienii vechi.”

*Articol al USR Brașov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.