Primăria Brașov a avut nevoie de 3 ani pentru a lua o decizie în ceea ce privește Monumentul Eroilor Revoluție. Va fi gata până în 22 Decembrie 2024?

Eroii Revoluției din Brașov vor avea un nou monument. Anunțul a fost făcut în 22 decembrie de primarul Brașovului, Allen Coliban, care a precizat că a semnat un contract de lucrări în valoare 561.412,62 lei fără TVA, cu SC Techno-Sculpt SRL. Sculptorul Alexandru – Marius Necșoi va realiza lucrarea, care trebui finalizată în 11 luni, în 3 etape: proiectare, crearea prototipului și realizarea și instalarea efectivă a „Monumentului Eroilor 1989”, inclusiv a instalației de iluminat arhitectural.

Practic, Primăria Brașov preia și își asumă un proiect propus în luna februarie a anului 2020 de Elena Vlase, mama unuia dintre cei care și-au pierdut viața atunci. La momentul respectiv, ea a a propus proiectul prin programul de bugetare participativă, dar nu a obținut voturile necesare din partea brașovenilor. Ulterior, municipalitatea a preluat proiectul și a anunțat că îl va realiza „anul viitor”. Tot Elena Vlase a propus atunci o lucrare a artistului brașovan Marius Neșcoi.

Între timp, s-a schimbat conducerea Primăriei, iar noua echipă a decis că este nevoie un studiu istoric, de un concurs de soluții și de alte studii și analize. De altfel, în luna decembrie a anului 2021, primarul anunța că a fost făcut studiul istoric, apoi va fi lansat concursul de soluții. Apoi, în luna februarie a anului trecut, mama lui Nicușor Vlase a protestat mai multe zile în fața Primăriei Brașov, cerând municipalității își respecte promisiunea.

Într-un final, în 22 decembrie 2023, Primăria Brașov a anunțat semnarea contractului de lucrări, dar și faptul că statuia comemorativă va fi realizată de Marius Neșcoi, fără a mai preciza dacă a fost organizat sau nu un concurs de soluții. De altfel, în comunicatul prin care a fost anunțată investiția, Primăria Brașov a inserat descrierea făcută și în anul 2020. Pe de altă parte, comunicatorii Primăriei Brașov nu au amintit (intenționat sau nu) cine a propus proiectul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.