Primăria Brașov așteaptă să fie invitată pentru a intra în posesia platformei CET Brașov. Pentru construcții și 50 de hectare de teren a plătit 13,5 milioane de euro

Primăria Brașov va intra în posesia CET Brașov în scurt timp, după ce va semna contractul final cu firma care s-a ocupat de vânzarea activelor fostei centrale electrotermice care a furnizat căldură brașovenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare.

„Am terminat inventarele și identificarea în teren a bunurilor, iar zilele acestea vom semna contractul final și vom prelua platforma. Pentru semnarea acestui contract, noi an transmis notificarea către notar, căruia i-am solicitat să ne comunice ziua și ora”, a declarat  primarul Brașovului, Allen Coliban.

După ce va prelua platforma, municipalitatea brașoveană va trebui să stabilească ce clădiri vor fi demolate, dar și să pregătească terenul pentru viitorul parc industrial, în care vrea să atragă investitori care să deschidă linii de producție. Printre altele, Primăria Brașov va trebui să se decidă ce se va întâmpla turnul CET, una dintre cele mai înalte clădiri industriale din România.

Terenul achiziționat de Primărie are aproximativ 50 de hectare și este împărțit în trei loturi: 48 de hectare în zona platformei CET, aproape 2 hectare în zona Metrom (fostul CAF Metrom) și o stație de pompe la Olt care asigura aprovizionarea cu apă a platformei CET.

Municipiul Brașov s-a înscris la licitația pentru achiziționarea Platformei CET în luna decembrie a anului 2021, iar în luna februarie a anului 2022 a fost desemnată câștigătoare. Pentru proprietății a achitat 13.576.000 de euro plus TVA (echivalentul a 67.142.823 lei, plus TVA). Suma de 3.948.113 euro, a fost achitată în luna decembrie a anului 2022 (garanția de participare), iar diferența a fost plătită în rate, până la data de 30 iunie 2023. 

1 Trackback / Pingback

  1. Primăria Brașov așteaptă să fie invitată pentru a intra în posesia platformei CET Brașov. Pentru construcții și 50 de hectare de teren a plătit 13,5 milioane de euro - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.