Al doilea candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Are și 7 promisiuni pentru brașoveni

După ce s-a mutat de la PNL la PACE (un partid nou înființat), Dragoș David, directorul Asociației Metropolitane Brașov, ar putea candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Deocamdată, candidatura lui este la nivelul „mă gândesc”, așa cum a anunțat el pe rețelele de socializare, printr-o postare în care a prezentat și un set de 7 promisiuni electorale Tot cu această ocazie, Dragoș David a spus și că va colabora cu primarii din județ, „lucrând în PACE pentru brașoveni și dezvoltarea județului”.

Ce promite Dragoș David:

  1. Funcționalizarea Aeroportului Brașov-Ghimbav prin extinderea programului la 24 de ore și realizarea unei scheme de ajutor de stat pentru operatorii linilor aeriene.
  2. Realizarea Spitalului Regional Brașov împreună cu Primăria Municipiului Brașov.
  3. Reabilitarea/modernizarea și construcția de infrastructura educațională în toate localitățile din județ.
  4. Reabilitarea infrastructurii locale pe baza unui plan multianual în toate localitățile din județ împreună cu primăriile. Ajungem pe fiecare uliță!
  5. Crearea Camerei Agricole județene pentru sprijinirea producătorilor locali, dezvoltarea lanțului scurt de aprovizionare, asigurarea siguranței alimentare, promovarea producătorilor locali și asigurarea locurilor pentru desfacerea produselor și promovarea acestora, împreună cu instituțiile abilitate din județ și cu primăriile din județ.
  6. Dezvoltarea de infrastructuri de afaceri prin atragerea de investitori.
  7. Reabilitarea și construcția monumentelor istorice, punerea în valoare a patrimoniului cultural și istoric.

Noul partid din care face parte Dragoș David a fost înființat de parlamentarul Ben-Oni Ardelean, care a demisionat anul trecut din PNL. De la înființare, în partidul PACE s-au înscris mai mulți rezerviști din Armata Română.

USR, singurul partid care și-a anunțat oficial candidatul la președințial Consiliului Județean Brașov

Până acum, singurul partid care și-a anunțat candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov este USR, care va merge pe mâna lui Irineu Darău – senator și președinte al organizației județene Brașov.

Candidatura lui a fost anunțată în 9 decembrie 2023, iar la momentul respectiv, Darău și-a anunțat și obiectivele mandatului său:

Îmi doresc un județ echilibrat, cu mai mulți poli de dezvoltare și fără zone uitate. Consiliul Județean trebuie să devină un liant între administrații, indiferent de culoarea politică, să faciliteze proiecte mari și să atragă susținere pentru Brașov de la nivel național”.

PNL și PSD, încă în așteptare

În ceea ce privește PNL și PSD, acestea nu și-au anunțat candidații. În cazul PNL există posibilitatea ca Adrian Veștea să candideze pentru un nou mandat, asta dacă nu se va decide să se înscrie în cursa pentru funcția de primar al Brașovului. De asemenea, un posibil candidat ar putea fi actualul prefect, Cătălin Văsii.

În schimb, social-democrații par destul de derutați în ceea ce privește candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Practic, în acest moment nu se poate intui niciun posibil candidat pentru această funcție, iar un scenariu ce poate fi luat în calcul este ca PSD să susțină candidatul PNL.

1 Trackback / Pingback

  1. Al doilea candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Are și 7 promisiuni pentru brașoveni - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.