Cum au dispărut 10 fiole de Fentanil de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov? Spitalul brașovean nu este singura unitate sanitară din România din care a dispărut acest medicament

Polițiștii au început o anchetă de Spitalul Clinic Județean Brașov, după ce din stocul de medicamente al unității sanitare au dispărut 10 fiole de Fentanil (un medicament cu un efect mult mai puternic decât heroina sau morfina). Dispariția fiolelor a fost sesizată de Șeful Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care a anunțat conducerea spitalului, dar și Poliția.

Cazul a fost confirmat de conducerea unității sanitare, directorul spitalului, Emil Mailat, declarând pentru news.ro că a fost anunţat pe cale ierarhică, de către reprezentantul Secţiei de anestezie-terapie intensivă despre faptul că substanţa cu puternic efect psihotrop a dispărut dintr-un spaţiu special amenajat, conform legislaţiei, pentru substanţele stupefiante.

 „A fost contactată poliţia și se fac cercetări în acest caz”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, Emil Mailat.

Conform postului de televiziune Antena 3, sunt luate în calcul mai multe ipoteze:

  1. Medicamentele au fost sustrase de un angajat al spitalului;
  2. Medicamentele au fost administrare pacienților, iar cadrele medicale au uitat să înregistreze utilizarea lor în evidențe;
  3. O persoană din exterior a ajuns la dulapul cu regim special în care acestea erau depozitate și le-a sustras.

Fentanilul, la mare căutare pe piața consumatorilor de droguri

În România, Fentanilul se află pe lista narcoticelor de mare risc încă din 2003, iar Spitalul Județean Brașov nu este singura unitate medicală din România din care a dispărut acest medicament. În luna septembrie a anului trecut, un angajat al unuia dintre cele mai importante lanțuri farmaceutice din România a fost reținut după ce a fost prins în flagrant în timp ce vindea fentanil – dar și alte substanțe interzise, precum oxicodonă, morfină sau codeină. Potrivit Europa Liberă România. Din iulie 2022 până în septembrie anul trecut, el ar fi vândut 13.000 de comprimate de Fentanil, 868 de Oxicodonă, 817 de plasturi cu Fentanil, 3.243 fiole Morfină, 3.250 comprimate Morfină, dar și mii de pastile de Codeină, Alprazolam, Diazepam, Lorezepam, Bromozepam. Când a fost prins în flagrant, avea la el 790 comprimate de fentanil.

Tot în toamna anului trecut a fost deschisă o anchetă și la Spitalul Județean din Pitești, după ce 25 de fiole de Fentanil au dispărut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.