Trecerile de pietoni de la giratoriile din Brașov au intrat în semaforizare. Lucrările vor fi gata până la finalul anului

Primăria Brașov început să semaforizeze trecerile de pietoni de la sensurile giratorii, prima dintre intersecțiile la care au fost terminate lucrările fiind strada Hărmanului – Alexandru Vlahuță. De asemenea, în această perioadă se montează semafoarele și intersecția de la Gara Brașov

Semafoarele sunt instalate atât pe sensurile de intrare în giratorii, cât și în cele de ieșire, iar în orele aglomerate există riscul ca unele mașini să fie puse în situația de a staționa în giratorii.

Prin implementarea acestui proiect, vor fi semaforizate 35 de treceri de pietoni noi și încă 3 intersecții, la care se adaugă modernizarea semaforizării în alte 44 de intersecții.

Montarea acestor semafoare face parte dintr-un proiect mai amplu al municipalității brașovene, care vizează și instalarea a 979 de senzori la 11 parcări publice, amenajarea unul centru de control al traficului într-un fost punct termic de pe strada Hărmanului nr. 15, 140 de camere video și 249 de senzori video. Prin aceste investiții, municipalitatea brașoveană estimează că traficul rutier din Brașov va fi fluidizat, iar pietonii, șoferii și bicicliștii vor circula în condiții mai sigure.

Lucrările sunt derulate de asocierea dintre Flash Lighting Services (lider) și Urban Scope. Valoarea acestei achiziții este de aproape 30 de milioane de lei (29.468.500,00 lei fără TVA). Termenul de implementare a proiectului este sfârșitul acestui an.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.