Primăria Braşov a avut nevoie de un an pentru a stabili cât costă să adapteze sala de sport de la Şcoala nr. 2, pentru elevi și gimnaști. Lucrările depind şi de instanţă

Primăria Braşov vrea să investească peste 1,1 milioane lei (TVA inclus) în sala de sport de la Şcoala gimnazială nr. 2, astfel încât aceasta să poată fi folosită şi de elevi dar şi de sportivii gimnaşti. Propunerea va fi supusă aprobării în şedinţa Consiliului Local din 27 februarie.

Proiectul, ce vizează crearea unei săli pentru pregătirea sportivilor de la gimnastică, a fost finalizat în 2022 dar sala nu a fost deschisă, pentru că Municipalitatea, profesorii şi mulţi părinţi ai elevilor au văzut-o, mai degrabă, potrivită pentru activităţile şcolare. Totuşi, în 2023, instanţa a obligat primăria să respecte această investiţie întocmai cum a fost prevăzută. De atunci, Primăria Braşov a avut nevoie de aproape un an pentru a determina suma necesară pentru a transforma sala într-una care să fie folosită şi de elevi, dar şi de sportivii de performanţă.

Suprafaţa sălii va fi împărţită în două funcţiuni

Conform documentaţiei, în cadrul acestor lucrări de reconversie, suprafața salii de sport va fi împărţită în două funcțiuni – una dedicata școlii, pentru activitățile didactice, iar cealaltă destinată activităților sportului de performanţă, specifice gimnasticii.

Vestiarele vor fi folosite concomitent, dar vor fi stabilite noi fluxuri, care să permită desfășurarea simultană a ambelor categorii de activități sportive.

„Toate lucrările propuse se vor realiza astfel încât să nu se distrugă și să nu se deterioreze clădirea existentă. Durata de realizare a lucrărilor este de 7 săptămâni de la emiterea ordinului de începere”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Începerea lucrărilor depinde şi de instanţă

Reconversia sălii de sport de la Şcoala gimnazială nr. 2 depinde însă de soluția pe care o va da instanța, în contextul în care, la începutul lunii februarie, Municipalitatea a anulat Hotărârea de Consiliu Local din 14 februarie 2023, prin care unitatea sportivă ar fi urmat să fie pusă la dispoziţia elevilor şi a gimnaştilor.

Noua sală de sport este prevăzută cu groapă de bureţi pentru antrenamentul de performanţă

„Decizia instanţei nu este definitivă şi vom solicita în instanţă să fie menţinută hotărârea de Consiliu Local prin care a fost decisă reconversia temporară sălii, astfel încât aceasta să permită desfăşurarea orelor de sport, dar şi a antrenamentelor gimnaştilor. Conform deciziei actuale a instanţei, noi trebuie să continuăm proiectul iniţial, care prevede amenajarea unei săli de gimnastică”, a declarat la începutul acestei luni primarul Braşovului, Allen Coliban.

Reamintim că lucrările la această sală de sport au început în primăvara anului 2021 şi s-au finalizat aproximativ un an mai târziu. Conform proiectului, sala trebuia configurată astfel încât să permită organizarea unor competiţii naţionale şi internaţionale de gimnastică.

Investiția s-a ridicat la 27.247.030 lei, finanțarea fiind asigurată integral din bugetul municipiului Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.