Ședință cu final fericit. După incidentul din ședința Comisiei Juridice, Marius Potea și-a cerut scuze și a primit avertisment

Consilierul local brașovean Marius Potea (PSD) și-a cerut scuze la finalul ședinței de plen din 31 ianuarie pentru ieșirea nervoasă din timpul ședinței Comisiei Juridice din 30 ianuarie, când a strigat la colega lui din deliberativul local, Beatrice Moraru, din PSD.

Propunerea de sancționare a lui Potea a fost făcută de viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu la începutul ședinței de plen, iar la propunerea președintelui de ședință Cătălin Anton, discuțiile pe acest subiect au fost amânate pentru finalul ședinței.

Când s-a ajuns la acest punct, după miezul nopții, Marius Potea a spus că își cere scuze pentru ieșirea din 30 ianuarie. De asemenea, președintele de ședință l-a sancționat cu avertisment.

De unde a pornit scandalul?

În timpul ședinței Comisiei juridice din 30 ianuarie, după mai bine de 3 ore de discuții, spiritele au început să se inflameze în momentul în care reprezentanții Executivului au anunțat că a fost retras un proiect de hotărâre referitor la parteneriatul cu Fundația Ion Țiriac, pentru construirea unui patinoar. Marius Potea a solicitat un răspuns despre motivele retragerii acestui proiect, iar Beatrice Moraru a spus că nu este nevoie de un răspuns. A urmat un dialog între el și Beatrice Moraru despre acest subiect, iar la un moment dat, aceasta din urmă a spus: „Dar nu trebuie să țipi. Sunt lângă tine, te aud atât de bine…”.

Marius Potea i-a dat un răspuns: „Vrei să țip? Ca să vezi cum e să țip, ca să nu mai avem discuția asta…”

În dialogul dintre cei doi a intervenit președintele comisiei, Pamela Diaconu (PNL), care le-a cerut amândurora să se calmeze şi să nu se mai certe în şedinţă.

Marius Potea: „Eu am încercat să obțin un răspuns logic…”.

Beatrice Moraru (peste Potea): „… și ai să-l primești”. Apoi a continuat: „Mi se pare absurd să stăm să dezbatem un proiect care s-a retras de pe ordinea de zi…”.

La un moment dat, Beatrice Moraru a spus despre Potea că este un „consilier local care nu-și cunoaște limitele bunului simț”.

A intervenit și consilierul local Nicolae Stoica (USR): „Mama mea zicea că tonul are muzica. Tu ai o muzică foarte falsă”.

Marius Potea: „Da. Eu cânt fals. E în regulă?”.

Pamela Diaconu: „Am impresia, uneori, că asist la o piesă de teatru. Pe cuvântul meu… Vă rog să vă liniștiți”.

Beatrice Moraru: „Eu sunt foarte liniștită. E domnul aici, care este agitat de când a venit. Nu face altceva decât să țipe și să urle la toată lumea… ”.

În acest moment s-a produs ieșirea nervoasă a lui Marius Potea: „Ia să vezi cum e să țip!… Nu țip. Vrei să vezi cum e să țip?… Așa vorbesc eu, mai tare. Doar nu o să-mi schimb vocea pentru colega mea… care vorbește prostii. Vrei să vezi cum e să țip, ca să nu mai spui vreodată că țip?”.

Pamela Diaconu: „Dumnezeule!”.

Beatrice Moraru: „Nu am ce să zic la așa ceva…”.

Ședința a continuat apoi, fiind parcurse celelalte puncte de pe ordinea de zi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.