Concert la Biserica Romano-Catolică de pe str. Mureșenilor: 300 de ani de la prima audiție – Johannes-Passion de J.S. Bach

Comunitatea Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Brașov invită toți iubitorii de muzică sacră la concertul Johannes-Passion. În 2024 se împlinesc 300 de ani de la prima audiție a acestui oratoriu compus de Johann Sebastian Bach. Patimile lui Cristos, după Ioan este o componentă constantă a muzicii dedicate sărbătorilor pascale la Brașov. Anul acesta, concertul are loc în data de 24 martie, de la ora 20.00, la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel situată pe strada Mureșenilor.

Compusă de către J.S. Bach în primele luni de la numirea sa în funcția de cantor al Bisericii Sf. Toma din Leipzig, Johannes-Passion este până în prezent una dintre cele mai cunoscute opere muzicale ale sale. Cu ocazia aniversării de 300 de ani de la prima audiție, publicul brașovean are oportunitatea de a asculta această remarcabilă operă interpretată de către artiștii ansamblului Capella Coroensis, corului Bach al Bisericii Negre, soliștii Renáta Gebe-Fügi, Török Orsolya, Șerban Dinu, Nicolae Simonov, Dominic Felts și Farkas András, dirijați de Steffen Schlandt.  

Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma Booktes.com, sau de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO, situat în Curtea Johannes Honterus nr. 9. Costul unui bilet este 50 de lei pentru toate categoriile de vârstă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.