Municipiul Săcele va avea un complex pentru urșii gunoieri. Teren există, mai trebuie bani

Sursa foto: saceleanul.ro

Primăria Săcele are în plan să amenajeze o zonă în care să fie duși urșii problemă, care ajuns în zonele locuite. Proiectul este, momentan, în etapa pregătirii documentațiilor, iar lucrările ar putea începe în aproximativ 2 ani, dacă se vor găsi și sursele de finanțare.

Amenajarea acestui centru a fost luată de primăria municipiului Săcele, după o analiză făcută împreună cu reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, iar complexul ar urma să se amenajeze pe un teren cu o suprafață de 100 de hectare, aflat în proprietatea municipalității.

Investiție estimată la 15 milioane de lei

„Situația juridică a terenului este clarificată. Urmează ca în acest an să pregătim documentațiile. Anul viitor avem în plan să depunem o cerere de finanțare europeană, pentru că, la o primă estimare, investiția este destul de mare, adică în jur de 15 milioane de lei. După ce obținem banii, vom putea începe și lucrările”, a declarat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Noul complex ar urma să aibă o capacitate de 100 de urși și va avea mai multe țarcuri, dintre care unul pentru carantină (în care vor sta animalele în primele două săptămâni), unul pentru masculi, unul pentru pui, unul pentru femelele cu pui sau gestante.

Au reapărut urșii în oraș

După câteva luni de liniște, în Săcele au reapărut urșii. Astfel, primarul din Săcele a menționat că, deja, un exemplar și-a făcut apariția în zona spitalului, zonă în care au fost probleme și anul trecut.

În anul 2023, în Săcele au fost capturați și relocați 8 urși, iar unul a fost recoltat, după ce începuse să facă ravagii în gospodării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.