Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a primit undă verde pentru a se extinde la Sânpetru. Ce secții vor fi mutate

După aproximativ doi ani de așteptare, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a primit undă verde de la Ministerul Sănătății pentru amenajarea unor secții de psihiatrie în Pavilionul de la Sânpetru. În prezent, aceste secții funcționează cu o capacitate redusă în pavilionul central de pe strada Prundului din Brașov, iar pentru amenajarea lor a fost nevoie de reducerea numărului de paturi de la specializările neurologice cu 20 de paturi. Psihiatria a fost mutată în pavilionul central după ce, în prima parte a anului 2022, pacienții și medicii au fost evacuați din corpul de pe strada Mihai Eminescu din Brașov (un imobil care a fost retrocedat).

Avizul de la minister a fost primit în 27 februarie 2024, iar pentru ca aceste secții să poată fi mutate, mai este nevoie de aprobarea noii structuri de către Consiliul Județean Brașov, lucru care se va întâmpla astăzi, într-o ședință de îndată.

În proiectul de hotărâre se menționează că în pavilionul de la Sânpetru (preluat de Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov de la Unitatea de Asistență Medico Socială, care a fost desființată) vor fi relocate Secțiile Clinică Psihiatrie I (cu 43 de paturi funcționale) şi Clinică Psihiatrie III (41 de paturi funcționale). De asemenea, va fi relocat și sectorul de spitalizare de zi (5 paturi).

„Urmare a mutării secțiilor de psihiatrie se va elibera spațiul în care acestea funcționau, situat în str. Prundului nr.7-9, clădirea principală, respectiv etajele 1 și 2, creându-se astfel condițiile pentru redeschiderea paturilor de neurologie, dar şi a mai multor paturi închise temporar din psihiatrie”, se arată în nota justificativă elaborată de conducerea spitalului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.