O mină marină pluteşte în Marea Neagră, în apropiere de Costineşti. Forţele Navale Române intervin pentru dezamorsare

mina marina costinesti

Forțele Navale Române intervin joi dimineața pentru a o dezamorsa o mină marină care a fost descoperită de un pescar în Marea Neagră, la aproximativ patru kilometri de stațiunea Costinești.

Un obiecti plutitor rotund care ar putea fi o mină marină a fost semnalat de un pescar, în largul localităţii Costineşti, iar acesta a sunat la 112.

„Joi, 7 martie, Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, o echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, precum și un elicopter PUMA Naval execută, începând cu ora 7.00, o misiune de cercetare a spațiului maritim în zona Costinești-Tuzla-23 August-Mangalia pentru localizarea unui obiect plutitor – posibilă mină marină. Prezența obiectului plutitor metalic a fost semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenția Forțelor Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații. Imediat, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat luarea măsurilor necesare pentru trimiterea navei militare, echipei de scafandri de intervenție și elicopterului PUMA Naval în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române citat de Europa FM.

După începerea războiului în Ucraina, la 24 februarie 2022, în Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine, aceasta fiind, pentru Forţele Navale Române, cea de-a şasea intervenţie a Forţelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război, notează News.ro.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie a anului 2022, la 70 km travers de Capu Midia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.