FOTO-VIDEO. Expoziţie de epocă la Muzeul Casa Mureşenilor. Brașovenii și turiștii sunt aşteptaţi să simtă „parfumul de epocă”, admirând peste 2000 de piese şi fotografii din secolul trecut

Cutii de cosmetice, aparate de ras și alte obiecte din recuzita bunicilor sau chiar străbunicilor, dar și numeroase fotografii surprind momente importante din viața oamenilor pot fi văzute în această primăvară la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov, în cadrul expoziției „Parfum de epocă”, organizată de instituția brașoveană, în parteneriat cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” din București.

„Expoziția va fi între lunile martie și iunie. Vom oferi astfel oportunitatea celor care ne trec pragul să o vadă inclusiv în Noaptea Muzeelor sau în timpul programelor de tip Săptămâna altfel”, a declarat directorul Muzeului Casa Mureșenilor, Valer Rus.

În cadrul acestei expoziții sunt prezentate aproximativ 1.000 de obiecte și tot atâtea instantanee.

„Sunt obiecte pe care le foloseau în viața de zi cu zi în urmă cu aproximativ un secol. Erau obiecte foarte bine făcute. Este, de exemplu, o mașină de cusut Singer veche de 150 de ani, care funcționează perfect. De asemenea, sunt pulverizatoare care funcționau mult timp”, a declarat Cristian Dumitru, președintele Asociației Muzeul Jucăriilor din București.

Sunt expuse și produse „made in Brașov”

În expoziție pot fi văzute și celebrele produse Nivea, realizate în anii 1920 – 1930, până la începutul anilor 1990, când României i s-a suspendat licența pentru această marcă. De asemenea, a fost adus și un ambalaj de Leukoplast.

În viitor, la Brașov va fi adusă o expoziție de aparate de fotografiat.

(Galerie foto 2: Ciprian Pârvu)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.