Regia Autonomă Aeroportul Internațional – Brașov cere 40 de milioane de lei de la Consiliul Județean. La începutul anului, administrația județeană estima subvenții mult mai mici

Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a depus spre aprobare la Consiliul Județean Brașov bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024. Conform proiectului, anul acesta, mare parte din venituri este reprezentată de subvenția de la Consiliul Județean Brașov de 38.913.540 lei, iar veniturile din surse proprii sunt estimate la 8.910.000 lei.

În ceea ce privește cheltuielile, cele pentru plata salariilor sunt estimate la 12.328.460 lei, iar cele pentru serviciile executate de terți sunt estimate la 10.598.150 lei. Pentru investiții este alocată suma de 4.708.200 lei.

Subvenția solicitată de Regie este mult mai mare decât cea prevăzută în bugetul Consiliului Județean Brașov aprobat în 19 februarie, respectiv 14.126.000 lei.

Aeroportul are nevoie de aceste sume pentru a funcţiona normal, chiar dacă administratorii sunt optimişti şi în ceea ce priveşte traficul din acest an.

Mai exact, la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, se așteaptă la o vară plină. La începutul lunii martie, autoritățile au anunțat că din luna mai încep zborurile de vacanță spre câteva destinații bine cunoscute și apreciate de turiști.

Astfel, începând din luna mai, de la Ghimbav vor zbura 8 chartere: cinci spre Antalya şi câte unul spre Hurghada, Creta şi Hammamet. PROGRAMUL ACESTORA, AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.