Drumul vechi spre Poiana Brașov va fi iluminat. Condiția Primăriei Brașov: lămpile să nu deranjeze liliecii

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat va solicita consilierilor locali brașoveni ca în ședința de plen să aprobe Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de iluminare a drumului vechi spre Poiana Brașov. Deși, aparent, proiectul este unul simplu – montarea a 62 de stâlpi de iluminat și a unor corpuri de iluminat cu tehnologie LED – una dintre cerințele Primărie Brașov este inedită.

Astfel, firma care va realiza proiectul trebuie propună corpuri de iluminat care să ofere soluții dedicate conservării speciilor de animale protejate.

„Acestea vor avea posibilitatea să reducă temperatura de culoare a corpului de iluminat la 1050K, pentru a păstra habitatul natural al liliecilor și pentru a minimiza perturbarea ecosistemului. Familia de corpuri de iluminat propusă va oferi opțiunea unei versiuni care are un raport total de ieșire a luminii în sus de 0%, pentru a preveni orice poluare luminoasă inutilă, și va menține mai mult de 95% din fluxul total sub un unghi de 75,5 de grade”, se arată în comunicatul transmis de primar.

Conform studiului de fezabilitate, pe traseul de 2,55 de km va fi instalată o rețea subterană de alimentare cu energie electrică și vor fi montați 62 de stâlpi, cu o înălțime de 4 metri, echipați cu sisteme de iluminat tip LED. Valoarea proiectului este de 1.591.973,15 lei (inclusiv TVA), iar termenul de execuție este de 6 luni (două luni pentru proiectare și 4 luni pentru realizarea lucrărilor).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.