După șapte luni de la finalizarea lucrărilor, noua grădiniță din cartierul Tractorul din Brașov s-a deschis parțial, cu două din trei grupe

Chiar dacă lucrările de construcție au fost terminate anul trecut, în luna august, timp de șapte luni, grădinița din cartierul brașovean Tractorul (de pe strada Ioan Popasu nr. 15) a fost deschisă abia în 15 aprilie. Astfel, 65 de preșcolari, unii de grupa mică (două grupe), alții de grupa mijlocie (o grupă) au intrat în noile săli de clasă, capacitatea grădiniței fiind de 90 de locuri (cinci grupe). Primăria Brașov a anunțat luni că abia din toamnă unitatea va funcționa la capacitatea maximă.

Grădinița are o suprafață construită de 279 mp și suprafața desfășurată de 763 mp.

La subsol funcționează o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale de curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri.

La parter sunt 2 săli de grupă, cabinet medical și izolator, vestiare pentru copii, birouri pentru administrație.

La primul etaj sunt 3 săli de grupă, 2 săli pentru depozitarea materialelor didactice și educative, garderobă, 2 grupuri sanitare și oficiu.

La etajul al doilea este amenajată o sală multifuncțională.

Lucrările au început în anul 2021 și au fost realizate de către firma Romconstruct Grup SRL, valoarea acestora fiind de 5.270.687,75 lei cu TVA.

Dotările – echipamente de bucătărie, articole de menaj și uz casnic și articole de catering, aparate de uz casnic; mobilier de birou și școlar; echipamente pentru terenuri de joacă și jucării; echipamente IT; echipamente medicale; amenajări peisagistice – au costat 541.676,80 lei cu TVA.

Finanțarea acestui proiect a fost asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.