Modernizarea corpului nou al Maternității Brașov, aproape de finalizare. Consiliul Județean Brașov a anunțat și când începe recepția lucrărilor

Lucrările de modernizare, dotare şi eficientizare energetică a clădirii noi din cadrul Maternităţii Braşov se apropie de final. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, acesta anunțând și data la care este programată începerea procedurii de recepție la terminarea lucrărilor.

„Am avut discuții cu reprezentanţii firmei constructoare și cu echipa managerială şi reprezentanții unității spitalicești și am ca în data de 20 mai 2024 să începem procedurile privind recepţia finală la încheierea lucrărilor din cadrul proiectului”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov.

Lucrări terminate după patru ani de la estimarea inițială

Pentru acest proiect, Consiliul Județean Brașov a obținut o finanțare europeană în valoare de 26.552.919,96 lei. în anul 2018, iar atunci administrația județeană anunța că proiectul va fi finalizat în 31 ianuarie 2020, termen care nu a fost respectate. De altfel, abia în anul 2020 a fost obținută autorizația de construire. Amplasamentul a fost predat constructorului – Electroprecizia AG – abia în luna decembrie 2021, când a fost anunțat și un nou termen de finalizare a lucrărilor: aprilie 2023, care, la fel, nu a fost respectat.

De altfel, având în vedere că lucrările nu au fost terminate până la data de 31 decembrie 2023, așa cum era prevăzut în contractul de finanțare, costul lucrărilor realizate după data de 1 ianuarie 2024 este suportat de Consiliul Județean Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.