Consiliul Județean Brașov pregătește o nouă rută alternativă la DN 1, în zona Făgăraș

După „drumul de sub munte” care leagă județene Brașov și Sibiu, în zona Făgărașului va exista o nouă alternativă la DN 1, formată din două tronsoane ale DJ 105A și DJ 104D. Pentru aceste sectoare de drum, Consiliul Județean Brașov a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare totală de 140 milioane de lei, de la bugetul de stat, prin Programul Național „Anghel Saligny”, iar în 17 aprilie a lansat și licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Conform anunțului licitației, contractul are o valoare estimată de 184.198.160 lei (fără TVA), iar ofertele sunt așteptate până în 28 mai 2024. Proiectul prevede modernizarea a 25,4 km de șosea, pe traseul Făgăraş – Şoarş – Bărcut până la graniţa de judeţ, urmând a fi realizate lucrări la structura de rezistență, la acostamente, poduri și podețe. De asemenea, drumul va fi reasfaltat și vor fi instalate noi elemente de siguranță rutieră.

Durata contractului este de 36 de luni (6 luni pentru proiectare și 30 de luni pentru execuția lucrărilor), iar reprezentanții administrației județene estimează că după finalizarea lucrărilor, acest drum va putea fi folosit și ca rută alternativă la DN 1.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.