PSD și PNL Brașov și-au împărțit locurile pe lista comună pentru Consiliul Local Brașov. În scenariul ideal, PSD ar avea trei mandate în plus

PSD și PNL Brașov au căzut de acord în privința poziției candidaților din cele două partide pe lista comună pentru Consiliul Local Brașov. Anunțul a fost făcut luni de președintele PSD Municipiul Brașov, Lucian Pătrașcu, acesta precizând că pe lista comună paritatea va fi: PNL – 1,5, PSD – 1, iar lista va fi deschisă de PNL.

Totodată, cele două partide au căzut de acord și asupra posturilor de viceprimar: unul de la PSD, unul de la PNL.

Obiectivul alianței: 18 consilieri locali

Tot președintele PSD Municipiul Brașov a anunțat și obiectivul alianței pentru Consiliul Local Brașov:

„Vrem să obținem două treimi din mandatele din Consiliul Local Brașov, adică 18 consilieri (din 27 – n.red)”, a declarat Pătrașcu.

În cazul în care acest obiectiv va fi atins, PSD ar urma să aibă 7 mandate în Consiliul Local Brașov, cu trei mai multe decât în prezent. În schimb, PNL ar trimite în Consiliul Local Brașov 11 aleși, exact câți are și în prezent.

Deocamdată sunt cunoscuți doar candidații PSD, aceștia fiind validați de Organizația Municipală în 19 aprilie, iar șase dintre ei au fost prezentați luni, într-o conferință de presă.

„Propunem brașovenilor o echipă tânără și energică, formată din profesioniști cu experiență. În rândurile noastre avem avocați, juriști, experți contabili, ingineri. Majoritatea dintre noi au lucrat deja în diverse poziții administrative, așa că suntem familiarizați cu lucrurile importante care țin de gestionarea orașului. Fiecare candidat la Consiliul Local Brașov vine cu o serie de proiecte benefice pentru brașoveni, proiecte pe care actuala administrație evită să le implementeze. Fie că vorbim de transport public în comun gratuit, fie că vorbim de construire de pasaje rutiere, toate proiectele noastre pentru brașoveni trebuie implementate”, a declarat Lucian Pătrașcu.

Lucian Pătrașcu, decanul de vârstă în „top 6”

Lista consilierilor locali PSD este deschisă de Lucian Pătrașcu, 42 de ani, de profesie economist, fost consilier local al Consiliului Local Brașov în perioada 2016 – 2018 și în perioada 2020 – 2022, fost secretar de stat în perioada 2018 – 2020, fost subprefect în perioada 2022 – 2024.
Al doilea loc pe lista consilierilor locali PSD este ocupat de Alexandra-Ioana Crivineanu, 36 de ani, de profesie jurist, actual consilier local al Municipiului Brașov, la al doilea mandat, liderul de gup al consilierilor locali PSD Brașov, în timp ce al treilea loc pe lista consilierilor locali este ocupat de Sorin Bâscă, 42 ani, de profesie economist.


Locurile patru și cinci sunt ocupate de avocat Ioana – Adriana Henegar, 41 de ani și de Mihai Costel, fost cadru didactic asociat al Universității Transilvania, la Facultatea de Drept, și la Academia Forțelor Aeriene, 39 de ani, fost viceprimar al Municipiului Brașov în perioada 2016 – 2020, consilier local 2008 – 2014, fost președinte PMP organizația județeană Brașov.


Locul șase este ocupat de Raluca Stancu, de profesie inginer, de 35 ani, actual consilier local la Primăria Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.