Cel mai votat proiect prin Programul de bugetare participativă din Brașov a obținut puțin peste 400 adeziuni. Ce proiecte vor fi implementate prin acest program

Brașovenii au votat proiectele ce urmează a fi implementate prin Programul de bugetare participativă, etapă ce s-a încheiat în marți. Anul acesta vor fi implementate 5 proiecte, patru care au obținut cele mai multe voturi la una dintre cele patru categorii, iar cel de-al 5-lea era pe lista de rezervă.

Cele 4 proiecte care au obținut maximum de puncte în fiecare categorie sunt: „Aplicația RATBv” – la categoria Orașul mobil; „Proiect de instalare stații de spălare a bicicletelor în municipiul Brașov” – la categoria Orașul comunităților; „Apă la fiecare pas – Cișmele urbane pentru Brașov” – la categoria Orașul verde și „Memory and Identity Piața Brassai” la categoria Orașul relaxat.

Anul acesta, pentru Programul de bugetare participativă a fost alocată suma totală de 2 milioane de lei (câte 500.000 de lei pentru fiecare categorie). Având în vedere că valoarea celor 4 proiecte este mai mică decât suma totală alocată pentru acest an programului de bugetare participativă, respectiv 2 milioane de lei, de pe lista de rezervă a fost inclus și proiectul „Outdoor Fit Bartolomeu”.

Conform datelor disponibile pe platformaonline primariabrasovenilor.ro, numărul de voturi obținut de proiectele câștigătoare este mic, niciunul nereușind să treacă numărul de 500 adeziuni. Cel mai bun scor a fost obținut de „Aplicația RATBv”, 404 voturi.

Descriere proiecte câștigătoare

Aplicația RATBv – 404 voturi

Realizarea unei aplicații dedicate transportului în comun care să ofere acces la informații actualizate în timp real despre rețeaua de transport RATBV. Aceasta va furniza estimări precise ale timpului de sosire în stațiile selectate, utilizând date în timp real și dispozitive care transmit locația autobuzelor. În cazul apariției unor întârzieri, aplicația va trimite o notificare.

Valoare estimată: 300.000 lei.

„Apa la Fiecare Pas – Cișmele Urbane pentru Brașov” – 343 voturi

Proiectul prevede amplasarea a 30 de cișmele urbane în zone cu trafic pietonal intens, inclusiv parcuri, piețe, zone turistice, în proximitatea școlilor și instituțiilor publice. Fiecare cișmea va fi conectată la rețeaua locală de apă și va fi proiectată să reziste condițiilor meteorologice variabile și uzurii.

Valoare estimată: 330.000 de lei.

Memory and Identity Piata Brassai – 264 de voturi

Proiectul își propune o intervenție asupra acestei piațete crearea unui colț Brassai, cu o expoziție permanentă în memoria artistului, o zonă de relaxare cu mobilier cu o capacitate de 100 de locuri, care să permită și proiecția de filme.

Valoare estimată: 499.886 lei

Proiect de instalare stații de spălare a bicicletelor în municipiul Brașov – 262 de voturi

Prin acest proiect se propune amenajarea a 3 puncte de spălare a bicicletelor, cu câte 2 stații în fiecare locație propusă: respectiv Parcul Noua, parcul La Iepure și Parcul Schaeffler – Livada Poștei. Zonele propuse reprezintă puncte de referință pentru practicanții ciclismului montan, fiind puncte de acces către traseele de ciclism montan.

Valoare estimată: 207.670 lei.

De pe lista de rezervă:

Outdoor Fit Bartolomeu – 220 voturi  

Proiectul constă în amenajarea unui parc outdoor de antrenamente fizice divers și bine echipat, dedicat promovării sănătății fizice și mentale, combaterii sedentarismului și consolidării comunității. Parcul va fi situat în incinta locului de joacă pentru copii „Bartolomeu” Nr. 234. Suprafața va fi de 200 de metri pătrați.

Valoare estimată: 229.000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.