Lucian Patrașcu – Banii cheltuiți de Consiliul Județean Brașov pentru asistență socială nu se văd. Comunitățile defavorizate nu beneficiază de sprijinul Consiliului Județean

Banii alocați de Consiliul Județean Brașov pentru asistență socială nu au impactul dorit, iar acest lucru se reflectă în starea precară a comunităților defavorizate care nu beneficiază de sprijinul necesar din partea consiliului județean.

Statisticile sunt îngrijorătoare. Rata de excluziune socială și abandonul școlar în rândul copiilor din județ sunt la cote alarmante. Este necesară o revizuire și o restructurare a modului în care fondurile destinate asistenței sociale la nivel județean sunt gestionate și distribuite pentru a ne asigura că ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele.

Lucian Patrașcu, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Brașov a declarat: „Este evident că fondurile cheltuite an de an până acum nu au avut rezultatele așteptate. Este timpul să ne îndreptăm atenția către soluții eficiente și realiste. Trebuie să schimbăm paradigma! Colaborarea cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, precum și implementarea de programe în parteneriat cu ONG-urile locale, sunt pași esențiali pentru a asigura un sprijin real comunităților defavorizate. Parteneriatul public-privat poate aduce un plus de valoare și poate genera schimbări pozitive în Județul Brașov.”

Un exemplu de bună practică este modelul implementat de mai multe consilii județene din România, care au introdus programe de catering gratuit în școlile frecventate de copiii din zone defavorizate, pentru a convinge părinții să trimită copiii la școală. Aceste programe au avut un efect pozitiv, determinând părinții să trimită copiii la școală, iar mai târziu, părinții care s-au implicat activ în educația copiilor au beneficiat și ei de servicii de catering gratuit.

Lucian Patrașcu a subliniat: „Astfel de exemple ar putea fi adaptate și implementate și în Județul Brașov. Voi milita pentru crearea de parteneriate cu ONG-uri și pentru inițierea de programe similare care să sprijine integrarea și educația copiilor din comunitățile defavorizate. Trebuie să ne asigurăm că fiecare copil din județul nostru are șansa la educație și la o viață mai bună.”

În calitate de viitor Președinte al Consiliului Județean Brașov, Lucian Patrașcu își propune să prioritizeze investițiile în asistența socială și să asigure o utilizare eficientă și transparentă a fondurilor publice pentru a sprijini comunitățile vulnerabile.

(Realizat de Vâju Dan-Stejărel Întreprindere Individuală la comanda PSD – Organizația Județeană Brașov/ Cod Mandatar Financiar 21240002)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.