Guvernul se reunește astăzi la Brașov. Un sector de autostradă din județul Brașov este pe ordinea de zi

Ședința de Guvern de anul acesta se va desfășura la Brașov, la Casa Armatei. Decizia a fost luată de conducerea Executivului în contextul în care urmează ca astăzi să se aprobe o hotărâre privind revizuirea Studiului de fezabilitate pentru sectorul de autostradă Cristian – Codlea.

Traseul Sectorului Cristian – Codlea începe la km 106+740, respectiv de la sfârșitul sectorului de autostradă executat (Râșnov – Cristian) și continuă până la km 111+922, în apropierea DN1. Sectorul de autostradă se desprinde din nodul rutier Cristian, care face legătura prin DN73G cu localitatea Cristian, DN73B și DN73 și se termină în nodul rutier Codlea, care face legătura cu DN1.

Lungimea totală a sectorului de autostradă Cristian – Codlea este de 5,182 km, iar viteza de proiectare este de 140 km/h. Nodul rutier Cristian este proiectat la viteza de 80 km/h, iar nodul rutier Codlea la viteza de 60 km/h.

Valoarea investiției este estimată la 879.897.000 lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Finanţarea investiţiei se realizează din fonduri externe nerambursabile Programul Transport (P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.