Lucian Patrașcu (PSD) – Suntem obligați să aplicăm Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor pentru un mediu sănătos în Județul Brașov

Candidatul PSD Brașov pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean, Lucian Patrașcu, atrage atenția factorilor de decizie asupra faptului că Brașovul este ultimul județ din România care nu beneficiază de serviciile unui Sistem de Management Integrat al Deșeurilor. 

Patrașcu afirmă că avem o problemă reală de poluare din cauza inexistenței acestui centru și mai transmite că fonduri europene în valoare de 140 de milioane de euro au fost pierdute de către administrația Veștea, bani necesari Județului Brașov pentru implementarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor.

„Suntem obligați să aplicăm Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor pentru un mediu sănătos în Județul Brașov. Toate celelalte județe din România beneficiază de un astfel de sistem. Mai mult, din cauza incapacității manageriale, a dezinteresului administrativ și a iresponsabilității față de cetățenii județului, administrația Veștea a pierdut suma de 140 de milioane de euro, bani europeni destinați creării și implementării unui astfel de sistem.” a transmis Patrașcu.

Lucian Patrașcu, candidatul PSD la funcția de Președinte al Consiliului Județean a mai declarat că: „Mirosurile persistente din zona Triaj, gunoaiele aruncate la voia întâmplării în Municipiul și Județul Brașov sunt responsabilitatea lui Coliban și a lui Veștea. Acum patru ani, în campania electorală se făceau spectacole cu măști de gaze din cauza mirosurilor insuportabile din anumite zone ale Brașovului. Acum miroase dar nu se mai poartă măști de gaze.” 

„Una dintre prioritățile mele ca Președinte al Consiliului Județean Brașov este implementarea acestui Sistem de Management Integrat al Deșeurilor. Conform studiilor 85 la sută din deșeuri pot fi reciclate și valorificate. Doar 15 procente, ceea ce reprezintă fracția umedă, ajung la depozitele ecologice de deșeuri. Acum, în Județul Brașov, toate deșeurile sunt depozitate într-un singurul depozit de deșeuri care se află exact la marginea Municipiului Brașov.

Primarii din Județul Brașov trebuie să știe faptul că prețul pentru serviciile de salubrizare ar fi mult mai mic dacă acest sistem de management ar fi funcțional. Mai mult, prin acest proiect venim în ajutorul tuturor primăriilor din județ care acum plătesc amenzi pentru că nu colectează selectiv.” a adăugat Patrașcu.

(Realizat de Vâju Dan-Stejărel Întreprindere Individuală la comanda PSD – Organizația Județeană Brașov/ Cod Mandatar Financiar 21240002)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.