Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, închis și el în Noaptea Albă Muzeelor. La protest participă toate muzeele din subordinea Consiliului Județean Brașov

Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov nu va participa anul acesta la Noaptea Muzeelor din 18 mai. Directorul muzeului, Valer Rus, ne-a declarat că decizia a fost luată de angajați, ei fiind nemulțumiți de salariile foarte mici și de faptul că nu vor beneficia de o majorare a veniturilor.

De altfel, angajații din muzee avertizează că ar putea să declanșeze conflictul de muncă, iar dacă revendicările nu le vor fi soluționate ar putea apela la alte forme de protest, care pot culmina cu declanșarea grevei generale.

Conform datelor disponibile pe site-ul Muzeului Casa Mureșenilor, salariul de bază al unui muzeograf este cuprins între 6.266 lei (3.665 net) și 6.724 lei (3.934 lei). Salarii asemănătoare sunt stabilite și pentru posturile de restaurator sau conservator.

Reamintim că în Noaptea Muzeelor va fi închis și Muzeul Județean de Istorie, anunțul fiind făcut de reprezentanții instituției în miercuri dimineața. De asemenea, potrivit bzb.ro, vor fi închise și Muzeul de Artă și Muzeul de Etnografie. Toate aceste muzee sunt în subordinea Consiliului Județean Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.