Aterizare în premieră pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Autoritatea Aeronautică Civilă Română a extins gama de aeronave care pot opera pe aeroport

Un avion de tip Airbus A330 aparţinând Forţelor Aeriene Franceze a aterizat în miercuri după-amiază pe Aeroportul Internaţional Braşov. Aceasta este cea mai mare aeronavă care a ajuns până în prezent pe pista de la Ghimbav, iar acest lucru a fost posibil după ce aeroportul a obținut cea mai recentă certificare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

„Potrivit Condiţiilor de Certificare pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav RO – 25/2023 Ediţia 3, document emis de AACR în data de 31 mai 2024, pe aeroportul nostru pot opera inclusiv aeronave de tipul A330-200”, au anunțat reprezentanții Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

Airbus A330-200 este o aeronavă comercială de pasageri turboreactoare, cu două motoare. A330-200 este varianta mai îngustă a familiei A330 de aeronave de fuzelaj mare. Airbus A330-200 este utilizat de companii aeriene importante din întreaga lume, și a devenit aeronava preferată a operatorilor charter și de plăcere, precum și a segmentului de piață low-cost, pe distanțe lungi, aflat în creștere. Are o capacitate de transport de 253 pasageri, într-o configurație cu 3 clase, o autonomie de 12.500 km, și este echipat cu motoare General Electric CF6-80E, Pratt & Whitney PW4000 sau Rolls Royce Trent 700.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.