Încă o sală de sport la Școala Gimnazială nr. 2 din Brașov. Cea construită în perioada 2021 – 2022 stă și acum închisă

Sala are şi tribune, pentru a găzdui competiţii de profil

După ce hotărârea Cosiliului Local Brașov din 15 februarie 2023 – privind reconversia sălii de gimnastică a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Brașov, construirea unei noi săli și amenajarea unui balon – a fost anulată de instanță, municipalitatea brașoveană încearcă o nouă strategie pentru a putea face o parte din lucrările prevăzute în actul normativ amintit.

Astfel, în ședința de Consiliu Local din 28 iunie, deliberativul local brașovean va dezbate două hotărâri, una privind demolarea vechii săli de gimnastică (dată în folosință în anul 1974) și construirea unei noi săli de sport cu finanțare de la bugetul de stat, prin programul Companiei Naționale de Investiții (CNI), iar cealaltă privind amenajarea unui balon de sport.

În proiectul de hotărâre privind construirea „sălii CNI” se arată că aceasta va fi construită potrivit unui proiect tip, iar valoarea investiției fiind estimată la 14 milioane de lei. Noua sală se va construi pe amplasamentul vechii săli de gimnastică (corp C3) din curtea școlii. Clădirea va avea parter, etaj, teren multifuncțional și o capacitate de 102 locuri și va putea fi folosită pentru activitățile școlare.

Soluția de avarie până la construirea „sălii CNI”

Celălalt proiect de hotărâre prevede amenajarea unui balon cu gazon sintetic multifuncțional având dimensiunile maxime exterioare (inclusiv balon) de 42 x 24 m. Terenul acoperit va fi prevăzut cu nocturnă, 2 porți fotbal mobile, 2 coșuri baschet mobile, stâlpi multifuncționali pentru tenis și volei. Valoarea investiției este estimată la 745.089 lei, cu tot cu TVA, iar justificarea municipalității pentru amenajarea lui este că va rezolva problema lipsei spațiului pentru desfășurarea orelor de sport, până la construirea „sălii CNI”.

Sala de gimnastică de la Școala Gimnazială nr. 2 a fost construită în perioada 2021 – 2022, cu bani de la bugetul local, valoarea investiției fiind de 24 milioane lei. În acest moment, sala este „în conservare”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.