Universitatea Transilvania Brașov, în top 1.000 la nivel mondial. Care este cea mai bună universitate din lume

RUR World University Rankings a lansat un top internațional al universităților pentru anul 2024. Potrivit Hotnews.ro, în clasamentul general, prima universitate din România apare pe locul 610, fiind vorba despre UMF „Carol Davila” din București. Pe locul 702 (locul II la nivel național) se află UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, iar pe locul 717 (locul III la nivel național) Universitatea din București.

Prima universitate din România care apare în top este UMF „Carol Davila” din București, locul 610. Apoi urmează în clasament încă 16 universități românești, Universitatea Transilvania Brașov fiind pe locul 967.

Clasamentul din 2024 al Round University Ranking (RUR) World University Rankings include peste 1.100 de universități analizate. Sunt luați în calcul 20 de indicatori, grupați în patru domenii cheie: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară. Domeniile evaluate în clasament sunt predarea (40%), cercetarea (40%), diversitatea internațională (10%) și sustenabilitatea financiară (10%).

Top cinci cele mai bune universități din lume sunt:

  • Harvard University – SUA;
  • Stanford University – SUA;
  • California Institute of Technology (Caltech) – SUA;
  • Peking University – China
  • Massachusetts Institute of Technology (MIT) – SUA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.