JO 2024: David Popovici înoată azi pentru titlul olimpic la 200 m liber. Programul sportivilor români

David Popovici s-a calificat duminică în finala olimpică a probei de 200 de metri liber, obţinând cel mai bun timp dintre toţi finaliştii. Sportivul român va înota azi, după ora 21.40, pentru titlul olimpic, pornind de pe culoarul 4, al favoritului.

David Popovici luptă pentru aurul olimpic, luni seară, la La Defense Arena, din Paris. El va pleca de pe culoarul 4, după ce a obținut cel mai bun timp în semifinale – 1 min 44 sec 53/100, dar şi în calificările pentru proba de 200 m liber.

După semifinală, david Popovici a orbit cu reprezentanţii mass-media şi s-a declarat mulţumit de performanţa sa, precizând că o calificare în finală a fost cel mai important obiectiv pe care şi-l stabilise pe după seriile de duminică:

“Sunt foarte mulţumit, pentru că singurul obiectiv pe care îl aveam de îndeplinit astăzi era să mă calific pentru următoarea etapă. M-am calificat în finală şi primul, deşi nu a fost uşor”, a declarat David Popovici, citat de Agerpres.

David Popovici, copleşit dar şi motivat de publicul din arena de înot

Imediat după ce a reușit să se califice în finală cu cel mai bun timp, David Popovici a vorbit cu reprezentanţii mass-media, aşa cum a promis, şi a povestit despre experiența pe care o trăiește la Jocurile Olimpice de la Paris.

“Publicul este incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public, aşa că mă bucur să văd şi eu ce înseamnă cu adevărat publicul la Jocurile Olimpice, să văd cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de, nici arenă sau hală nu, e un stadion de fapt. Mă şi copleşeşte, mă şi motivează atmosfera, mă şi sperie, mă şi entuziasmează, e foarte tare. Şi pe mine mă sperie cam aceleași lucruri care vă sperie şi pe voi. Din fericire, am destul de multă experienţă cu concuratul la acest nivel. Sunt om, mă sperie multe lucruri. Fiind aici, la acest nivel, simţi că trăieşti. Această frică te face să simți că trăiești”, a mai spus înotătorul român.

Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de britanicul Duncan Scott: 1.44,94, care se anunţă a fi principalul contracandidat al lui David Popovici.

David Popovici a fost prezent și în finala la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urmă cu trei ani, unde a ocupat poziția a patra.

Programul sportivilor români, luni 29 iulie, la Jocurile Olimpice de la Paris:

11:00 – Tenis de masă, Arena 4 Paris Sud
Simplu masculin, turul 1 –  Ovidiu Ionescu – Andrej Gacina (Croaţia)

12.28 – Înot, Paris La Defense Arena
800 m liber masculin – Serii: Vlad Stancu

12:20 – Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne
Patru vâsle masculin – recalificări: Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu

12.30 – Patru vâsle feminin recalificări: Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşan

12:40 – Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne
Opt rame cu carmaci (8+) masculin – Serii: ROMÂNIA (Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu)

13.00 – Opt rame cu carmaci (8+) feminin –
Serii: ROMÂNIA (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu)

13:00 – Tenis, Roland Garros
Terenul 13: Simplu feminin – Turul 2: Jaqueline Cristian – Angelique Kerber
Terenul 11: Dublu feminin – Turul 1: Ana Bogdan/Jaqueline Cristian – Shuko Aoyama/Ena Shibahara (Japonia)

15:10 – Ciclism, Elancourt Hill / Mountain bike, cross-country masculin – FINALĂ: Ede Molnar

21.00 – Tenis de masă
Turul 2 – simplu feminin: Elisabeta Samara – Cheng I-Ching (Taiwan)
Turul 2 – simplu masculin: Eduard Ionescu – Kao Cheng – Jui (Taiwan)

21:40 – Înot, Paris La Defense Arena, 200 m liber masculin
FINALĂ: David Popovici

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.