Bogdan Stănescu (Corona Braşov): Avem un țel, acela de a ajunge la Olimpiadă, și nu ne interesează că vom sta mult în cantonamente pentru asta

Patinatorii de viteză de la CSM Corona se pregătesc pentru un nou stagiu de pregătire foarte lung, în afara țării, tot la Inzell în Germania. Chiar dacă au petrecut o perioadă foarte scurtă acasă, antrenorul Bogdan Stănescu spune că atât el cât și sportivii sunt nerăbdători să se întoarcă pe gheață și să se focuseze pe muncă.

„Așa este, venim după un cantonament lung, desfășurat tot la Inzell și urmează un altul foarte lung, dar nu ne plângem, pentru că suntem toți obișnuiți să fim plecați. Petrecem foarte mult timp împreună, suntem deja ca o familie și asta face să ne fie mai ușor departe de casă. Probabil că dacă nu ne înțelegeam bine, suportam mai greu cantonamentele lungi, dar nu este cazul la noi…”, a spus Bogdan Stănescu. 

Antrenorul Coronei este foarte mândru de echipa pe care o are și este convins că alături de Mihaela Hogaș, cea mai reprezentativă patinatoare a Brașovului și a României, și ceilalți sportivi vor avea rezultate din ce în ce mai bune:

„De când mă știu mi-am dorit o echipă bună, o echipă frumoasă, de care să fiu mândru și cu care să pot lucra exact așa cum îmi doresc. Ei bine, acum pot spune că sunt fericit să am parte de așa ceva, și din acest motiv lucrez cu pasiune, pentru că văd cum apar și rezultatele pe care mi le doresc. Toți sunt extrem de serioși și profesioniști, iar drept dovadă stă faptul că toată echipa este în progres, nimeni nu a stagnat.”

Bogdan Stănescu are convingerea că dacă totul va decurge normal, în competițiile care vor urma, vor fructifica munca depusă de sportivi până acum:

„Tot ce ne dorim este să fructificam toata munca din acest an și să aducem rezultatele cele mai bune pentru a ne califica la Campionatele Europene și în cupele mondiale de neoseniori. Vrem să doborâm recordurile nationale și implicit să ne facem baremul pentru Olimpiadă. Am convingerea că dacă totul decurge normal, se va și întâmpla acest lucru. Până la urmă, pentru asta muncim atât de mult. Și nu este vorba doar de munca de acum ci de toată munca depusă în decursul anilor, pentru ca rezultatele noastre au ani de muncă în spate, iar țelul nostru este de a partcipa la JO de la Beijing 2022. Până acolo însa, o să muncim foarte mult, lăsăm alte plăceri, concedii sau altceva și ne focusăm toți pe a da totul pentru a fi acolo la Olimpiadă.”

Antrenorul celei mai bune patinatoare de viteză din țară, recunoaște că nu se aștepta ca Mihaela Hogaș să ajungă atât de departe, dar că ambiția ei a făcut totul: 

„Sincer nu credeam că Mihaela va ajunge chiar atât de departe. Aveam o grupă foarte numeroasă iar ea era printre ei. S-a remarcat însă mai târziu dar clar a muncit enorm pentru asta și ambiția de care dă dovadă a dus- o aici. Este profesionistă și rezultatele sunt ale ei și datorate doar pregătirii pe care o face zi de zi.”

Reamintim că la un concurs internațional care a avut loc la Inzell luna trecută, Miahela Hogaș a scos un timp extrem de bun, care este sub baremul de calificare la Jocurile Olimpice din 2022. Pentru a obține însă calificarea, Mihaela Hogaș trebuie să fie în barem și la cele două Cupe Mondiale din noiembrie 2021.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.