Statuia de la capătul străzii Sforii din Brașov a dispărut definitiv, după ultima vandalizare. Ce va apărea în locul ei?

Mâzgălită, mutilată și, recent dărâmată, statuia care indică intrarea pe strada Sforii din Brașov nu va mai fi montată la loc. Acesta este planul anunțat de Kristina Creoșteanu, care a fost președintele asociației care s-a ocupat în anul 2019 de reabilitarea străzii Sforii, proiect care a inclus și montarea statuii de pe strada Cerbului, care indică intrarea pe cea mai îngustă stradă din România.

„După ultima vandalizare, am decis că cel mai bine este ca în locul statuii să fie instalat un cub de piatră, similar celor șase existente. Pentru amplasarea acestui cub am depus o solicitare la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Brașov. Un astfel de cub nu va mai putea fi vandalizat. De asemenea, va putea fi utilizat ca băncuță de către turiștii care ascultă informațiile transmise de ghizi”, a declarat Kristina Creoșteanu, care este acum director al Fundației Monumentelor Istorice, instituție finanțată integral de la bugetul local al municipiului Brașov.

În acest moment, strada Sforii arată deplorabil, aproape fiecare centimetru de zid fiind „pictat”. Ba mai mult, au apărut și „lacăte ale iubirii”, agățate de grilajele geamurilor sau de pitoanele bătute în pereți. Cât despre reabilitarea acestei străzi, în ultimii ani, Primăria Brașov a spus că „nu se poate”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.