Site icon

Primăria Brașov oprește „Planul Coliban” de reconversie a platformei Rulmentul. Va fi sesizată și Curtea de Conturi a României. Care sunt argumentele primarului George Scripcaru

Asocierea de firme care a câștigat concursul internațional de arhitectură organizat de Ordinul Arhitecților din România pentru reconversia fostei Platforme Rulmentul nu va semna cu municipalitatea brașoveană contractul de servicii în valoare de 2,2 milioane de euro, fără TVA, pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal și a altor documentații tehnice. Anunțul a fost făcut joi de primarul Brașovului, George Scripcaru.

„Practic, valoarea documentațiilor aferente Platformei Rulmentul ce ar urma să fie realizate în baza contractului nu depășește 100.000 de euro”, a declarat Scripcaru.

Mai mult, primarul Brașovului a afirmat că există şi probleme cu plata celorlalte premii acordate în cadrul acestui concurs.

„De la Serviciul Buget nu s-a primit viză CFP, iar fostul primar a semnat el în locul CFP (controlul financiar preventiv, n.red). Asta înseamnă, în termeni de legalitate, că trebuie să existe o justificare, or, cei care trebuiau să dea această viză nu lipseau, erau în instituţie. Într-o astfel de situaţie, legea spune că trebuie să sesizez Curtea de Conturi şi urmează să o fac”, a precizat edilul.

Mai mult, Scripcaru a subliniat că Primăria nu va face plata de peste 2 milioane de euro la care s-a angajat municipalitatea spre finalul mandatului lui Allen Coliban ca primar, atunci când a şi lansat spre consultare publică planul.

Rreconversia platformei Rulmentul s-a împiedicat în ultimii patru ani de mai multe studii comandate de administraţia Coliban. Detalii AICI şi AICI.

Exit mobile version