VIDEO. Tronsonul Cristian – Râșnov din Autostrada Comarnic – Brașov, la 50%. Lucrările au fost reluate după perioada cu vreme nefavorabilă

Lucrările pe ronsonul Cristian – Râșnov din Autostrada Comarnic – Brașov au fost reluate, după o peroadă în care ploile nu au mai permis intervenții conform planului. 

„După o perioadă îndelungată de ploi, lucrările au reintrat în făgașul normal pe șantierul lotului Râșnov – Cristian, parte a autostrăzii Brașov – București, în județul Brașov. Antreprenorul lucrează la pasajul peste DN73A și calea ferată, unde va începe și montarea grinzilor de beton în aproximativ două săptămâni. Continuă și așternerea straturilor de asfalt iar în zona drumului de legătură s-a ajuns deja la finisaje cum ar fi executarea de taluzuri”, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov. 

 

În prezent, conform raportărilor transmise de conctructor către CNAIR, 35% din lucrările incluse în proiect au fost deja executate. Tot constructorul spune însă că dacă la aceste lucrări deja executate se adaugă şi materialele din santier plus comenzile lansate, proiectul este la aproximativ 50%.

Sectorul Râşnov – Cristian este parte a tronsonului Braşov – Comarnic din autostrada Braşov – Ploieşti. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la acest capăt de autostradă  a fost semnat la începutul lunii octombrie a anului 2017, având valoarea de 118.019.701, 80 lei, fără TVA.  Constructorul şi-a asumat să finalizeze lucrările până în luna noiembrie, urmând ca această arteră să funcţioneze ca varantă ocolitoare a localităţilor Râşnov şi Cristian, până la finalizarea celorlalte tronsoane de autostradă spre Comarnic.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.