Viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu (PNL) a rămas în funcție. Ce strategie au folosit liberalii?

Viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu nu a mai fost demis din funcție în ședința de plen a Consiliului Local din 31 octombrie. Proiectul de hotărâre ar fi trebuit să fie supus aprobării la finalul ședinței, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că nu a mai avut cine vota, după ce consilierii locali din PNL și PSD au părăsit ședința, iar pentru demiterea lui Rusu era nevoie votul favorabil a 18 din 27 consilieri.

Chiar dacă „învinuitul”, Sebastian Rusu, împreună cu ceilalți consilieri locali au părăsit ședința de plen (au plecat din sală sau au ieșit de pe platforma online), primarul Brașovului, Allen Coliban, a prezentat în faţa camerelor de filmat, motivele pentru demiterea lui Sebastian Rusu:

  • Prezența redusă la muncă. Primarul susține că, în medie, conform datelor generate de sistemul electronic de evidență a prezenței, viceprimarul a fost prezent la muncă, în medie, o oră pe zi.
  • Gestionarea defectuoasă a serviciului care se ocupă de animalele fără stăpân. Nu a realizat un studiu de fezabilitate pentru un nou adăpost, chiar dacă avea sumele necesare bugetate;
  • Rezultatele slabe ale Centrului de Agrement din Poiana Brașov: acesta a funcționat „pe minus”. În plus, primarul spune că viceprimarul a tolerat funcționarea ilegală în curtea centrului a unei căsuțe care vindea vin fiert.
  • Lipsa de implicare în reprezentarea municipiului Brașov în AGA de la Fin-Eco (unde municipiul Brașov deține aproximativ 5% din acțiuni). Viceprimarului Sebastian Rusu i se reproșează, printre altele, că a „fost parte în decizia de mutare a sediului firmei” (de la Brașov la Ghimbav), decizie prin care au fost diminuate veniturile la bugetul local al municipiului Brașov;
  • A blocat constant aprobarea noii organigrame.

Cum s-a apărat viceprimarul

În timpul ședinței de plen a Consiliului Local Brașov, înainte de a se retrage, viceprimarul Brașovului a spus că demersul primarului este un „joc politic meschin”. Ulterior, printr-un comunicat de presă, el a menționat:

„Prin această manevră ieftină, prin care s-a gândit că va scăpa de mine, primarul a urmărit, în realitate, să deturneze atenția opiniei publice de la gestionarea catastrofală a problemelor reale cu care se confruntă orașul și brașovenii: gunoaie și poluare, fenomenul oamenilor străzii scăpat de sub control, asfaltări haotice și… cu dedicație, abuzurile și pagubele legate de Amural, managementul falimentar de la RIAL și FC Brașov, angajările și risipirea banilor publici prin Agenția Metropolitană, absența unui Spital municipal sau regional modern, problema lipsei parcărilor publice și rezidențiale, și multe altele.
Obiectivul lui Allen Coliban a fost să scape de mine, de persoana care s-a luptat cel mai mult ca aceste abuzuri nerușinate să nu se întâmple. Însă, rămân pe poziții, mai hotărât și mai energic”.

Urmează noi episoade

Primarul Brașovului a anunțat la finalul ședinței de plen din 31 octombrie că proiectul de hotărâre de Consiliu Local se va regăsi pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de plen. De cealaltă parte, viceprimarul Sebastian Rusu a dat de înțeles, tot în timpul ședinței de plen, că va prezenta o serie de nereguli ale primarului. Practic, cei doi au transmis un semnal clar: războiul va continua.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.