Primăria Brașov vrea să refacă porțiunea pietonalului din Valea Cetății, reabilitată acum 4 ani. Argumentul municipalității: cetățenilor nu le-a plăcut lucrarea

Primăria Brașov a lansat o licitație în valoare de 24.248.455 de lei, fără TVA, pentru reabilitarea și reamenajarea pietonalului din Valea Cetății. Proiectul a fost început în anul 2019, iar în anul 2020 a fost finalizată prima etapă, care a inclus lucrările la segmentul dinspre strada Tâmpei. În anunțul licitației se arată că sectorul dinspre strada Tâmpei va fi refăcut.

În forma finală a memoriul tehnic privind reabilitarea pietonalului, elaborată anul trecut, este prezentat și motivul pentru care va intra în șantier respectivul segment:

„În urma consultărilor publice din data de 28 septembrie 2021 cu locuitorii zonei afectate s-a propus modificarea proiectului inițial”, se arată în memoriul tehnic.

Printre altele, la acest sector va fi scos asfaltul, iar în locului lui va fi realizat pavaj din piatră naturală.

Ce lucrări mai sunt prevăzute la pietonal

Pe lângă refacerea capătului dinspre strada Tâmpei, prin acest proiect sunt prevăzute lucrări și la zona ce nu a fost reabilitată. Astfel, pe tot pietonalul se va realiza pavaj din piatră naturală și pantele vor corectate, astfel încât să poată fi folosite de bicicliști sau de persoanele cu dizabilități.

De asemenea, vor fi demolate jardinierele existente, iar în locul lor se vor amenaja unele noi. Va fi refăcut și iluminatul public, prin montarea a 80 de stâlpi noi, dar și a unor corpuri de iluminat arhitectural în pavaj.

Proiectul mai prevede reamenajarea fântânii arteziene din capătul opus străzii Tâmpei. Aceasta va fi amenajată în pavaj, cu 25 de coloane de apă și sistem de iluminare.

Tot pe pietonalul din Valea Cetății va fi montată și o toaletă inteligentă.

Conform caietului de sarcini, lucrările vor fi terminate în termen de nouă luni de la emiterea ordinului de începere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.