Adrian Veştea: „Capitala Regională nu poate fi altundeva decât la Braşov!”

Primarul oraşului-staţiune Râşnov, Adrian Veştea, susţine stabilirea capitalei regionale la Braşov, în ideea că municipiul-reşedinţă de judeţ este polul de creştere economică al Regiunii Centru şi singurul în măsură să se comporte ca un motor economic pentru întreaga regiune.

“Nu întâmplător, Braşovul a fost desemnat să fie polul de creştere al Regiunii Centru, să genereze dezvoltare şi să creeze beneficii economice care să se răsfrângă apoi şi asupra celorlalte localităţi din jur. Şi în 2007, înainte de desemnarea polilor de creştere urbană s-a mai pus problema ca Braşovul să se dezvolte pe culoarul cu Prahova şi Bucureşti. Însă în cele din urmă s-a optat pentru această Regiune Centru, în care Braşovul să fie motor economic de dezvoltare, considerându-se că aceasta este soluţia cea mai bună. Din punctul meu de vedere, lucrurile stau la fel şi acum. Capitala regiunii nu poate fi altundeva decât la Braşov, în acest pol de dezvoltare economică”, a declarat Adrian Veştea.

Adrian Veştea este membru în Comitetul Regional de Evaluare Strategica şi Corelare Centru (CRESC Centru), ca reprezentant al oraşelor din Regiunea Centru. 

1 Trackback / Pingback

  1. Adrian Veatea: “Capitala Regionala nu poate fi altundeva decat la Brasov!” : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias | regiuneacentru.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.