Cartier de pensiuni pe Valea Cărbunării din Râşnov

În vecinătatea complexului de trambuline de pe Valea Cărbunării, din Râşnov va fi construit un cartier nou, format exclusiv din pensiuni şi vile turistice. Potrivit primarul râşnovean, Adrian Veştea, complexul se va întinde pe 10 hectare şi va fi format din 25 de pensiuni care vor contribui lacreşterea capacităţii de cazare a staţiunii cu încă 400 de locuri.

Locurile de pensiuni, vândute la licitaţie
Cartierul de pensiuni de pe Valea Cărunării va fi construit în parteneriat privat. Până acum, primăria Râşnov a realizat  şi a aprobat Planul Urbanistic Zonal, şi împreună cu arhitectul Nicolae Ţaric, preşedintele Ordinului Arhitecţilor- filiala Braşov, a stabilit trei modele de pensiuni care se pot construi în acest perimetru.
„Pentru atribuirea locurilor de construcţie se va face licitaţie publică, cu respectarea datelor prevăzute în PUZ. Între timp, ne vom ocupa  şi de reţelele de utilităţi, astfel încât investitorii care vor veni să cumpere parcelele pentru construcţie, să aibă totul la îndemână”, a declarat Adrian Veştea.
resort

Cupa mondială la sărituri, la Râşnov
Potrivit primarului Adrian Veştea, una dintre direcţiile de dezvoltare ale Râşnovului este spre sporturile de iarnă. Investiţia pentru dezvoltarea complexului de pensiuni de pe Valea Cărbunării se pliază pe acest obiectiv. După ce în 2013, complexul de sărituri cu schiurile a găzduit Festivalul Olimpic al Tineretului European, Cupa Federaţiei Internaţionale de Schi şi Campionatul Naţional de Sărituri cu Schiurile, în 2014, Valea Cărbunării din Râşnov va fi gazda unei etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, programată pentru luna februarie.
Pentru aceastăcompetiţie, până în 2014, la trambulina cu punct de construcţie K90 va fi construită o tribună pentru spectatori, cu capacitate de 1.500-2.000 de spectatori.
tribune

De anul viitor, Râşnovul va încerca să găsească finanţare şi pentru proiectul de extindere spre Poiana Braşov, a domeniului schiabil. În cazul în care investiţia se va realiza, autorităţile au în vedere şi construirea unei Ocolitoare pentru accesul în Poiana Braşov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.